Služavke i PMI-a na dočeku Nove liturgijske godine

Služavke i PMI-a na dočeku Nove liturgijske godine

Subota, 1. 12. 2012.

U splitskom sjemeništu organizirano je molitveno bdijenje za doček Nove liturgijske godine 1. prosinca 2012. navečer od 21h do pola noći. Organizatori su odgajatelji i sjemeništarci u suradnji sa nekoliko vjerskih udruga. Nazočili su i aktivno sudjelovali i predstavnici Prijatelja Malog Isusa s područja grada Splita (Druge gimnazije, župe Gospe od Pojišana, konkaterdale sv. Petra i sv. Križa) te iz Krila Jesenica sa svojim sestrama Dolores Brkić, pročelnicom za PMI-a i s Rebekom Batarelo.


Doček građanske godine ˝obojen˝ je konzumizmom, bukom, blještavilom, bez vida i orijentacije u čestim slučajevima. Na ovom liturgijskom DOČEKU, mir, tišina, meditacija, pjesma, bdijenje pred Presvetim te vrhunac svečano liturgijsko slavlje, gdje nam Isus uvijek DOLAZI koje je predslavio don Jure Vrdoljak. Zaista smo mogli udomiti Isusa u svom srcu. Bdjeli smo da nas ne mimoiđe. Bdjeti da bi prepoznali Boga koji nam svakodnevno dolazi u sestri, bratu, svakom siromahu, potrebnom, obespravljenom, tužnom, siromahu u srcu… Bdjeli smo, tražili put s kojeg smo možda malo i skrenuli. Kamo u životu krenuti da to nije stranputica ako nismo s Isusom na PUTU? Uvijek nam je BITNO BDJETI, biti budan da se na putu života možemo orijentirati. Ako spavamo srcem, ne vidimo ni očima. Osvijestili smo Stadlerovo geslo:

  • Imaj srce prema sebi sudačko
  • Imaj srce prema bližnjem materinje
  • Imaj srce prema Bogu djetinje

Doživjeli smo predivno iskustvo bdijenja, čekanja, prijateljstva i zajedništva. Sav naš život, cijela povijest čovječanstva je veliko DOŠAŠĆE koje nije samo čekanje već i hod u susret te dolazak Isusa koji traje bez prestanka.

Živimo ADVENTSKI!

Dora Bjelanović – maturantica i s. Dolores Brkić

  Vijesti - Sve