Pastoralni posjet Sestara Služavki Maloga Isusa Prijateljima Maloga Isusa u župi Sv.Pavla u Retkovcu

Pastoralni posjet Sestara Služavki Maloga Isusa Prijateljima Maloga Isusa u župi Sv.Pavla u Retkovcu

Nedelja, 8. 5. 2022.

U nedjelju 8.5.2022. naše Društvo posjetile su pročelnica Vijeća PMI s. Kristina Maslać i s. Zrinka Šutalo. Zajedno sa našim župnikom Vinkom Tomićem i kapelanom Branimirom Jagodićem dočekale smo ih radosna srca. S. Kristina nas je srdačno pozdravila i najavila temu našeg susreta. Započeli smo znakom križa i pjesmom.

Kroz boje apostolata  provela je s nama radionice u kojima smo razmišljali o našem radu i djelovanju u Društvu. Najprije smo bojama na platnu pokazali svoje osjećaje u društvu. Bilo je zanimljivo vidjeti šarolikost boja i poteze kistom. S. Kristina pojasnila nam je značenje i utjecaj boja na naš život kako u svakodnevnom, tako i duhovnom životu.

Kroz igru sa kockom koju smo međusobno bacale jedna drugoj i odgovarajući na zadatke koji su bile na kocki uvidjele smo da uvijek možemo dati više od sebe za Družbu čiji smo članovi. Npr. moliti za članove, djecu PMI-a, časne sestre osobito naše Služavke Maloga Isusa, našeg duhovnika, nova duhovna zvanja, obilaziti nemoćne i bolesne…

Nakon toga izabrali smo bombon koji je bio u boji. Svaka boja dobila je zadatak za ovu godinu. Mene je dopao zadatak da napišem tekst za našu stranicu. Stoga evo sretna i radosna obavljam svoj zadatak.

Susret je završio molitvom, pjevanjem himne i malom okrepom koje su pripremile vrijedne članice našeg Društva. Zahvaljujemo Malenome Isusu na danim milostima i  blagoslovima dobivenim na našem susretu i vjerujem da ćemo nakon ovoga više i srdačnije služiti našoj zajednici. Da bi vjernije i lakše služili molimo Malenoga Isusa:

“Daj nam LJUBAV da s tobom hodimo,

SVJETLO da Tvoje budemo

i da svakome RADOST nosimo

jer prijatelji tvoji smo!” 

Blaženka Salaj

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve