Pastoralni susret PMI u župi sv. Nikole u Bistri

Pastoralni susret PMI u župi sv. Nikole u Bistri

Petak, 4. 3. 2022.

Mi, PMI iz  župe sv. Nikole biskupa u Bistri, s radošću smo očekivali najavljeni pastoralni  susret sa s. Kristinom Maslać, pročelnicom DPMI-a zagrebačke provincije. U dvogodišnjim COVID19 uvjetima ožednjeli smo za međusobnim susretima, izmjenom iskustava u radu našeg apostolata.

Bili smo radoznali, nestrplivi pitajući se : “Što će to biti?”, ali radosni osmjeh s. Kristine i njezinih susestara s. Jelene  i  s. Zrinke, otvorili su naša srca i raspoložili nas za promišljanje u “bojama” Prijatelja  Malog  Isusa u  svakodnevnom radu u župi. Na početku nas je pozdravio i upoznao se sa sestrama naš župnik, vlč. Marko Baršić koji nas podržava i potiče  u  zajedničkom pastoralu na župi, uvijek računajući  na nas.

Pomolili smo se pjevajući himan, a na improviziranom “štafelaju” kojeg je kao i razne boje donijela s. Kristina, svaki je od nas koristio  boje i  potezima kistom izražavao svoje viđenje djelovanja PMI u našoj župi. Na kraju smo dobili zanimljiv prikaz našeg raspoloženja  i promisli kako dalje. Crvenom , narančastom i žutom bojom pokazali smo  našu toplinu, želju i strast u radu,  plavom naše molitve, molitvene susrete te nastojanje da Božju Riječ svakodnevno živimo i  budemo  prepoznatljivi u radu vlastite  župe.  Ljubičastom  smo priznali naše ljudske slabosti,  spremnost na pokoru i nadu u bolji, novi početak. Zelenom smo priznali da još puno, puno moramo učiti jedni od drugih, a crna boja odala je naše svakodnevne poteškoće u stvarnosti života.

Na kraju svi smo se osjećali lijepo, mirni i radosni  kao poslije ispovijedi pa  je  ovaj  susret  nenamjerno postao duhovni uvod u  naš ovogodišnji korizmeni hod.

Himnom PMI završili smo radni dio susreta te krenuli u kapelu  Sv. Roka u Novakima  Bistranskim gdje PMI svakog utorka predmole krunicu Božanskog  milosrđa za zdravlje, a sada i za mir u svijetu. Slijedila je sveta misa koju je slavio naš vlč. Marko i to je bila završna nijansa svih boja zajedno na naš današnji susret.

U očekivanju korizmene duhovne obnove za PMI zagrebačke provincije u našoj župi 12. ožujka kličemo: ŽIVIO MALI ISUS, UVIJEK U NAŠIM SRCIMA!!!!

Đurđica Mladin, animatorica PMI
Župa sv. Nikole biskupa, Bistra

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve