Korizmena molitva za život i PMI-a

Korizmena molitva za život i PMI-a

Petak, 4. 3. 2022.

Iz objave 40 dana za život/ centar za život- Split od prošle inicijative: „  40 dana molitve za nerođene posvećujemo Presvetom Srcu Isusovu. Predajemo mu naša srca, nakane bdijenja, sve sudionike i cijelu Inicijativu! Neka učini naša  srca po svojem Srcu, blagom i poniznom i blagoslovi svaku žrtvu. „


Istim riječima mogli bi nastaviti ovu Korizmenu molitvenu kampanju za nerođene, Inicijativa 40 dana za život, u našem gradu. Ovaj put naglasak je stavljen na važnost djedova i baka, njihovu ljubav koju daju unucima. Zato je odlučeno od organizatora i voditelja Centra za život da zaštitnici kampanje budu sv. Joakim i Ana, Isusovi djed i baka. Važno geslo koje prati cijeli molitveni hodogram naglašava nam citat:“ U predvečerje života biti ćeš pitan o ljubavi (sv. Ivan od Križa)

  Jutros u 6 sati na Čistu srijedu 2.ožujka 2022. godine započela je molitva bdijenja. Tijekom trajanja kampanje moli se na dvije lokacije: Ispred novog splitskog rodilišta svaki dan od 6 do 18 sati a vikendom neprekidno. Zatim ispred poliklinike Cito svaki dan od 6 do 18 sati.

Predhodnog dana 1. ožujka u svetištu Gospe od Pojišana tim povodom slavljena je sveta Misa za blagoslov a potom  u pastoralnoj dvorani članovi Inicijative projicirali su dokumentarni film.  „ Rekli su mi da neće preživjeti“. Uslijedilo je dirljivo svjedočanstvo roditelja iz Šibenika koji su snagom Duha svetoga,  za njih  teške dijagnoze Downova sindroma svog djeteta, odlučili se  za život. Djevojčica Gabrijela „oduzela“ je tati mikrofon i zahvalila mu na ljubavi te otpjevla nekoliko pjesama.  Svjedočanstvu su nazočila i grupa krizmanika. Svjedočanstvo ih nije  ostavilo ravnodušnima kao ni sve ostale nazočne među kojima su bili i župni suradnici FSR i PMI-a koji su dijelom pomagali u organizaciji sa s. Dolores. Misno slavlje predvodio je don Nikola Šakić tajnik nadbiskupa Barišića, inače župljanin župe Pojišan. U koncelebraciji je bio župnik svetišta kapucin fra Antonio Lovrić,  a propovijedao đakon fra Josip Milatović. Gvardijan fra Žarko Lučić bio je na raspolaganju za sakrament pomirenja.

Molitveno bdijenje za život je u trajanju od 2. ožujka do 10. travnja 2022. godine gdje su aktivno uključeni, bilo u dnevnim ili noćnim satima naši članovi Društva PMI-a sa Pojišana , grada Splita i nekoliko članova iz  Omiša. U Vrgorcu također PMI-a sa sestrama imaju svakodnevni raspored  satnice u ovoj molitvenoj korizmenoj Inicijativi.

Poruka  organizatora iz Centra za život i njihove koordinatorice za Dalmaciju gđe Marije Kulazo Šošić  možemo izraziti ovako: „ Pridruži nam se u ovom milosnom vremenu u 16. - oj po redu molitvenoj inicijativi u našem gradu i budimo glas za one koji glasa nemaju“

Danas na Pepelnicu naša molitva i post po preporuci  u apelu sv. Oca i naših nadbiskupa je za mir u Ukrajini i cijelom svijetu. Neka Kraljica mira sačuva svijet od bezumlja rata a Mali Isus odagna svaku zlu silu iz ljudskih srdaca koji siju nemir. Također hrabro prihvatimo  osobni „duhovni remot“ u  Korizmi.

 s. M.  Dolores Brkić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve