Pastoralni pohod župi MB karmelske u Donjoj Drenovi

Pastoralni pohod župi MB karmelske u Donjoj Drenovi

Nedelja, 29. 4. 2012.

DONJA DRENOVA: Na 49. svjetski dan molitve za duhovna zvanja, u nedjelju Dobrog Pastira, 29. travnja 2012., naše su sestre pohodile župu Blažene Djevice Marije Karmelske u Donjoj Drenovi (Rijeka). U ovom pastoralnom pohodu sudjelovale su s. M. Jelena Burić i s. M. Martina Vugrinec sa kandidaticama Kristinom Maslać, Margaret Ružman i Monikom Maslać.


Sestre su sudjelovale na svetoj misi u 11 sati koju je predvodio župnik vlč. Marijan Benković. Nakon mise, s. M. Jelena i s. M. Martina posvjedočile su o svom pozivu ohrabrujući mlade da se ne boje priznati i odazvati kada osjete da ih Gospodin poziva na posvećeni život. To je veliki dar koji nam Gospodin daje i ne smijemo se bojati prihvatiti ga i dopustiti da nas bilo što na tom putu sputava. A svi mi, posebno roditelji i pozvanima najbliži, trebaju pružiti podršku i pomoć im da svoj poziv ostvare.

Okupljenoj zajednici vjernika uz prezentaciju su predstavile lik našeg Oca Utemeljitelja te kratku povijest Družbe, poslanje i djelovanje sestara u životu Crkve. Na kraju susreta prikazale su i kratki film naših kandidatica u kojem svjedoče radost i ljepotu Božjeg poziva kroz svoj život.

Sjeme je bačeno. Sada treba strpljivo čekati da umre i donese plod. A nama preostaje još samo jedno, molitva da se mladi otvore duhovnom pozivu i budu spremni slijediti ga!

  Vijesti - Sve