Patron Društva PMI-a u Sarajevu

Patron Društva PMI-a u Sarajevu

Srijeda, 25. 3. 2015.

Za Blagovijest - patron Društva PMI, sestre, djeca i čalnovi društva PMI-a u samostanu Egipat u Sarajevu pripremiali su se trodnevnim svečanim euharistijskim klanjanjem, u kapelici samostana. Slijedili su tekstove tordnevnice pripravljene od Generalne uprave Društva PMI. Tijekom trodnevnice izmjenjivali su se animatori euharistjskog klanjanja. Prvi dan su animirale kandidatice s prefektom s. M. Marinom Perić, drugi dan sestre juniorke iz samostana Egipat i treći dan djeca Stadlerova Egipta - simpatizeri društva PMI.


Na svetkovinu Blagovijesti u kapelici samostana Egipat okupili su se PMI s područja grada Sarajeva te zajedno sa sestrama i djecom Stadlerova Egipta molili, pjevali, Boga slavili sakramentom ispovijedi i na koncu vrhunac slavlja bila je sveta misa koju je predvodio fra Slavko Topić župni vikar s Bistrika. U svojoj propovijedi osvrnuo se na svetost života i svetost dobrih primjera.

PMI iz Sarajeva su, većinom, starije osobe, koje molitvom i dobrim djelima doprinosu dobru Crkve i Društva. Svakog prvog petka u mjesecu rado se odazovu na cjelodnevno klanjanje u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu, moleći za cijelu našu Vrhbosansku nadbiskupiju i za Bogu posvečene osobe da bi što vjerodostojnije slijede svoje Utemeljitelje u nasljedovanju Krista.

Nakon sv. mise u dvorani samostana zadržali su se u zajedničkom druženju, da se malo počaste i koju pametnu prozbore; čestitaju si blagdan i dogovore za sljedeći mjesec što će i kako djelovati u duhu karizme Društva.

(s. M. Klara Jerković)

  Vijesti - Sve