Veliča duša moja Gospodina (Lk,1,46)

Veliča duša moja Gospodina (Lk,1,46)

Srijeda, 25. 3. 2015.

Živio Mali Isus!

Poštovani i dragi Prijatelji Maloga Isusa!

Danas na svetkovinu, Navještenja Gospodinova – Blagovijesti, slavimo blaženu Djevicu Mariju, nebesku zaštitnicu Društva Prijatelja Maloga Isusa.


Dok vam čestitamo današnju svetkovinu za koju ste se pripremali trodnevnicom, kao i 20 godišnjicu vašeg djelovanja u Crkvi uz našu Družbu, zahvaljujemo dobrom Bogu što je po snazi Duha Svetoga uz našu Družbu podario svetoj Crkvi još jednu obitelj koja je prihvatila karizmu služenja Isusovoj najmanjoj braći, nadahnjujući se na primjeru služenja našeg oca Utemeljitelja, sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera.

Dok vam zahvaljujemo za vaše zajedništvo i služenje u Crkvi koje ste dijelili s nama kroz 20 godina, želimo vas pozvati da s novim zanosom iziđemo zajedno na „periferije“, te onima koje susretnemo da s njima podijelimo ideale evanđelja, duh i poslanje.

Mi, sestre Služavke Maloga Isusa, otvorene ovoj novosti Duha Svetoga koja je zahvatila našu redovničku zajednicu, želimo zajedno s vama dragi Prijatelji Maloga Isusa nastaviti započeti put. Želimo se uputiti s vama novim stvarnostima koje nam Božanska Providnost stavlja kao prioritete služenja u ovom vremenu, u kojem je potrebno sve više oživljavati evanđelje u njegovoj cjelovitosti.

U ovoj Godini posvećenog života papa Franjo potiče nas da rastemo zajedno izgrađujući naš duhovni život i da zajedno odgovorimo na pozive Duha Svetoga u današnjem društvu.

Dragi Prijatelji Maloga Isusa, pođimo zajedno na jedan važan put koji nam predlaže Sveti Otac, a to je izgradnja našeg duhovnog života u kojem će naše apostolsko djelovanje pronalaziti snagu, i u ovom vremenu otkrivati uvijek nove putove nasljedovanja Utjelovljenog Božjeg Sina i Njegove Majke Marije.

Po primjeru Djevice Marije učimo se biti otvoreni Božjoj Riječi i pripravni primiti milosti koje Bog u svojoj darežljivosti dijeli svima po svom božanskom planu. Učimo se od Marije i mi pripremati se za zvanje koje nam je Bog u svom planu odredio. Nasljedujmo našu nebesku zaštitnicu u čistoći srca, tijela i duha; izbjegavajmo svaki grijeh, nastojmo u poniznosti čuvati primljenu milost, te u svakom svom poslu misliti na Božju prisutnost.

S Marijom Djevicom iz Nazareta radosno proslavimo ovu svetkovinu. Veličajmo Gospodina za velika djela koja je učinio i nama neznatnim svojim slugama, te već danas s našom nebeskom zaštitnicom pođimo onima koji su u ovom svijetu krhki i slabi; onima koji su osamljeni i zanemareni, onima kojima smo poslani i koji nas čekaju.

K tebi, o Marijo iz Nazareta,
povjeravamo djelovanje Društva Prijatelja Maloga Isusa.
K tebi, o Majko, povjeravamo sve članove ovog Društva
koje je niklo uz našu Družbu, vodi ih putem poniznosti.
Pomozi im da sačuvaju primljene milosti od Tvoga Sina
i žive u trajnoj Božjoj prisutnosti.
Ne uskrati im svoju pomoć, kad se u svojim potrebama k tebi utječu.
Budi njihova zvijezda vodilja na putovima navještaja evanđelja,
dok ih ne dovedeš k sebi, gdje kraljuješ sa svojim Sinom Isusom Kristom. Amen

U Zagrebu, 25. ožujka 2015.
na svetkovinu Navještenja Gospodinova

s. M. Radoslava Radek,
vrhovna glavarica Družbe
i pokroviteljica Društva PMI

s. Ana Marija Kesten,
ravnateljica Društva PMI

  Vijesti - Sve