Patron Obiteljskog centra sv. Rafaela

Patron Obiteljskog centra sv. Rafaela

Utorak, 29. 9. 2009.

VITEZ: Na blagdan svetih anđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela svečano je proslavljen patron obiteljskog centra „Sv. Rafael“ u Vitezu i Dan osoba s posebnim potrebama. Do sada je ovo slavlje naša zajednica obilježavala 3. prosinca, a ove godine prvi puta to čini na spomenuti blagdan. Slavlje je započelo svetom misom, što ju je u kapeli samostana „sv. Josipa“ predvodio fra Miroslav Jelić, župni vikar iz Viteza, u koncelebraciji s don Pierom Paulom Brandinijem, župnikom župe Bondanello-Bologna, i uz sudjelovanje đakona gosp. Pietra Scardemaglio, također iz Bolgne, našim dobročiniteljima.


U svojoj propovijedi fra Miroslav je rekao: Blagdan svetih anđela je blagdan  vjernih pratitelja nas ljudi, koji su nam fizičkim očima skriveni. Sveti Gabriel je vjesnik i širitelj radosnih vijesti u službi Boga živoga, sveti Mihael je vojskovođa u Božjoj vojsci i naš branitelj, sveti Rafael, koji nas je okupio na današnje slavlje, je lijek Božji. Sjetimo li se  anđelu obratiti kad nas nešto boli, kad nam je nešto teško? Rijetko! Zato nas današnji blagdan na to i podsjeća, da su oni tu među nama, djeluju preko nekih nama dragih, pa čak i nepoznatih osoba, pogotovo kad se nađemo u nekoj bezizlaznoj situaciji, rekao je propovjednik.

Na početku svete mise nazočne je roditelje i djecu u ime Centra „sv. Rafael“ pozdravila i uputila im dobrodošlicu s. Admirata Lučić. Na svetoj misi sudje-lovala su sva djeca kojima naše sestre sada pomažu, kao i ona koja su pohađala Centar, zajedno sa svojim roditeljima, što nam je bilo jako drago. Uz njih je bio i veći broj vjernika, koji su zajedno sa sestrama, djecom i njihovim roditeljima, upućivali molitve Svemogućem Ocu.

Nakon svete mise uslijedio je domjenak za djecu i sve nazočne, što su ga pripremile sestre u prostorijma Centra „sv. Rafael“. Bilo je to opušteno, lijepo i ugodno druženje.

Hvala Ti, Mali Isuse, što nas okupljaš kod euharistijskog stola i daješ nam snagu za život. Hvala ti, sveti Rafaele, što nas svojim zagovorom štitiš, pratiš, vodiš i pomažeš da budemo ispružena ruka Boga živoga obiteljima koje nose životne križeve svoje bolesne djece. Pomozi nam da male stvari činimo s velikom ljubavlju.

s. Klara Jerković

  Vijesti - Sve