Pedeset godina vjernosti s. M. Irene Olujević

Pedeset godina vjernosti s. M. Irene Olujević

Ponedjeljak, 9. 1. 2023.

U samostanu Betlehem na Kraljevcu, na blagdan Kristova krštenja 8. siječnja 2023., u zajedništvu sestara Služavki Malog Isusa zagrebačke provincije, za pedeset godina življenja u redovničkim zavjetima zahvalila je s. M. Irena Olujević. Misno slavlje predslavio je fra Jure Šarčević, OFM cap. Iz Vrhovne uprave Družbe bile su prisutne s. M. Anđa Vranješ i s. M. Mirjam Dedić. Svečanosti su nazočile i sestre iz obližnjih zajednica na čelu s provincijskom glavaricom s. M. Emanuelom Pečnik koja je zahvalila sestri za 50 godina predanog služenja u Družbi kroz razne službe koje je vršila.
 U blagdanskoj propovijedi fra Jure je povezao krsnu milost koju je s. Irena po Božjem daru poziva na originalni način usavršila u raznim službama koje je vršila tijekom darovanih joj dana i životnih okolnosti. Za milost vjernosti s. M. Irena je zahvalila poslije svete pričesti.
Zajedništvo se nastavilo u samostanskoj blagovaonici. Svečanim objedom, pjesmom i čestitkama zajedno smo Boga hvalile i slavile za sve što je činio u i po  životu s. Irene. Osobiti dar s. Ireni, a i cijeloj zajednici bila je praizvedba božićnog koncerta Pjesmom za Malog Isusa.

             

s. M. Viktorija Predragović

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve