PMI OMIŠ proslavili svetkovinu Blagovijesti s naglaskom  na molitvi za nerođene

PMI OMIŠ proslavili svetkovinu Blagovijesti s naglaskom na molitvi za nerođene

Utorak, 28. 3. 2023.

U subotu, 25. ožujka 2023. omiški PMI proslavili su svoga patrona, svetkovinu Navještenja Marijina – Blagovijest, zajedničkim druženjem u samostanu Nazaret na Vangradu. Svečana večernja sveta misa nije bila u župnoj crkvi jer je ove godine po prvi put u popodnevnim satima organiziran župni križni put u prirodi – u Borku, uz stari put na Glavici do crkve svetog Stjepana gdje je slavljena sveta misa koju je predslavio fra Frano Doljanin, gvardijan omiškog franjevačkog samostana a propovijedao je župnik don Jozo Gojsalić.

Na svetkovinu Blagovijesti napunilo se tri godine od kada kip Maloga Isusa hodočasti od obitelji do obitelji, pa je u drugom danu trodnevnice kip predala obitelj Karine Mimica a preuzela obitelj Anite Tafra. Mnoge milosti nam daje ovo hodočašće Maloga Isusa u naše obitelji, tako da su popunjeni termini zapisanih obitelji do početka 2024. godine. Uobičajeno je da svakog drugog četvrtka nakon svete mise primopredaja bude uz kratki obred što ovaj čin čini svečanijim.

Također su se napunile tri godine kako smo započeli cjelodnevno klanjanje u crkvi sv. Mihovila svakog 25. u mjesecu na čast Maloga Isusa. Ovaj mjesec cjelodnevno klanjanje uoči Blagovijesti 24. ožujka bilo je na poseban način posvećeno kao molitva za nerođene. Isti dan u župi sv. Petra apostola Priko molio se križni put za nerođene u kojemu su sudjelovali i članovi Društva PMI koji u ovoj korizmenoj inicijativi 40 dana za život sudjeluju i u svakodnevnoj molitvi za nerođene ispred Doma zdravlja u Omišu od 16 do 17 sati.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve