Proslava Blagovijesti

Proslava Blagovijesti

Ponedjeljak, 27. 3. 2023.

Na svetkovinu Navještenja Gospodinova, našeg nebeskog zaštitnika, članovi Društva PMI župe sv. Pavla apostola u Retkovcu u goste su pozvali PMI iz župe s. Jeronima u Maksimiru predvođene s. Tihanom Strancarić i animatoricom, gđom Marijom Lukač.

 

Srdačnu dobrodošlicu na početku susreta poželjela nam je s. Viktorija Predragović, izražavajući radost i zahvalnost zbog susreta na dan kada je Marijino „DA“ promijenilo povijest čovječanstva. Susret je započeo molitvom Velike devetnice za Božić uz prigodna razmatranja, meditaciju Riječi Božje i pjesmu na slavu Malom Isusu.

Na susretu su predstavljeni novi kandidati u nasljedovanju Malog Isusa i uvedeni su u bližu pripremu.

Euharistijsko slavlje predslavio je župnik, vlč.Vinko Tomić. U propovijedi je istaknuo da je Blagovijest blagdan milosti i spasenja za sve nas. S radošću smo pozvani slaviti događaj kada je Sin Božji uzeo ljudsko tijelo u krilu Djevice Marije. U svakodnevnom životu i mi imamo poziv, poslanje na koje smo od Boga pozvani. Nasljedujmo Mariju! Dopustimo da se Riječ Božja nastani u srcu svakoga od nas, da s Marijom iskreno i ponizno uzmognemo govoriti: „Neka mi bude po Riječi Tvojoj“.

Naša animatorica Mira Gabelica pročitala je svim prisutnima čestitku s. Irene Olujević, ravnateljice DPMI–a u kojoj se zahvalila za zalaganje u služenju siromasima i pozvala sve nas da trajno radimo na svom identitetu i spremno se uključimo u izgradnju boljeg svijeta. Nakon svete mise, druženje se nastavilo uz fini zalogaj i međusobni razgovor sa željom da uvijek budemo „blaga vijest“ za potrebite u vremenu i prostoru u kojem živimo.

                                                                                             

 

                                                                                               Marijana Subašić, PMI Retkovec

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve