Svetkovina Blagovijesti u Dugopolju

Svetkovina Blagovijesti u Dugopolju

Ponedjeljak, 27. 3. 2023.

Poslije podne 25.3. 2023. u našoj župnoj crkvi Sv. Mihovila i Jeronima, započelo je slavljenje svetkovine Blagovijesti. U 16 i 20 minuta mi                 DPMI -Dugopolje predvodili smo Gospinu krunicu i litanije Blažene Djevice Marije.


U 17 sati počela je pjevana sv. Misa , predvođena župnikom don Ivanom Čubelić. Na orguljama je svirala naša sestra Eudoksija, pjevao
je naš veliki župni zbor i mi članovi PMI Dugopolje. Misna čitanja čitali su PMI-a . Na kraju sv. Mise, župnik je udijelio blagoslov
vjernicima i pozvao da dođu na naš tradicionalni KORIZMENI KONCERT kojeg smo ciljano upriličili na današnji dan.Nakon sv. Mise do koncerta mi DPMI i naša s. Marcela molili smo Božićnu devetnicu Malom Isusu , litanije Božanskog Djeteta Isusa i na kraju zapjevali PRIJATELJU MALENIH PRIVUCI NAS K SEBI…Predočena je svim članovima čestitka za naš blagdan od ravnateljice s. Irene Olujić i pročelnice s. Dolores Brkić.

U 18 i 30 sati je počeo naš korizmeni koncert. Sudjelovali su u nošnjama Pučke pjevačice i naše članice DPMI ulaznom pjesmom GOSPIN PLAČ stari napjev „ Poslušajte braćo mila…tešku muku Gospodina“. Zatim su nastupili zborovi naše najmlađe djece do 2.razreda, zbor djece od 3. do 8. razreda, zbor mladih iz naše župe. Na kraju su sve uveličali naši dragi gosti, Studentski zbor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Dotakli i probudili su naše emocije Muke Gospodina našega Isusa Krista, napjevima iz raznih krajeva naše Hrvatske.

Mali Isuse čuvaj ih da i dalje slave i veličaju Tvoji slavu. Nakon koncerta imali smo jedno lijepo zajedničko i raspjevano druženje.

Ljubica Caktaš, animatorica DPMI Dugopolje

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve