PMI hodočastili u Krašić

PMI hodočastili u Krašić

Nedelja, 8. 3. 2015.

Odazivajući se na poziv biskupa zagrebačke metropolije, koji su donijeli odluku da se pastoralna godina 2014./2015. obilježi u svjetlu blaženoga Alojzija Stepinca s intenzivnijom molitvom za njegovu kanonizaciju, PMI-a zagrebačkih župa ( sv. Ivan Krstitelj, sv. Jeronim, sv. Pavao, Uznesenje Marijino ) predvođeni svojim animatoricama, u nedjelju, 8. ožujka, na Stadlerov dan, uputili su se na hodočašće u Krašić, u mjesto uzništva i mučeničke smrti našega Blaženika.


Na putu do Krašića, prigodnim program kojeg su u autobusima animirale s. Tihana Strancarić i s. Emanuela Pečnik, ponirali su u svetost dva najveća sina hrvatskog naroda u minulom tisućljeću, u živote i djela bl. Alojzija Stepinca i sluge Božjega Josipa Stadlera.


Na veliku radost i ponos, sestre Služavke Maloga Isusa imale su dar biti, živjeti i služiti u njihovoj prisutnosti. 


Po dolasku u Krašić, dočekali su nas vlč. župnik Dragutin Kučan i sestre služavke maloga Isusa, s. Mirjam Dedić i s. Simeona Capan.


Naše hodočašće imalo je nekoliko dijelova. Najprije smo se duhovno krijepili u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u kojoj nam je vlč. Župnik srčano govorio o svetačkom liku našega Blaženika. Iznosio je mnoge poticajne zanimljivosti, obraćajući pažnju na sve hodočasnike, od djece do odraslih i starijih. Nakon Župnikovog izlaganja, svatko je osobno proveo vrijeme u tišini crkve i u razgledavanju svih eksponata na koje nam je Velečasni skrenuo pozornost. Potom smo se u manjim skupinama uputili u župnu kuću, u razgledavanje prostorija u kojima je Blaženik provodio dane kućnoga pritvora. Svi smo zastajali uz lik Blažene Djevice Marije, uz koju se on rodio i umro. A što je svatko u svom srcu vapio, to Majka zna!

U 16.30 uključili smo se u pobožnost Križnog puta u kojem smo uz Kristovu muku, razmatrali i mučeništvo blaženoga Kardinala. 


Hodočašće smo završili slatkom i toplom okrjepom koju su nam pripremili sestre i PMI, domaćini. 
Ozarena lica, ispunjena srca vratili smo se svojim župama, svojim obiteljima.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve