Stadlerovo u ožujku, 2015.

Stadlerovo u ožujku, 2015.

Nedelja, 8. 3. 2015.

Slavlje treće korizmene nedjelje obilježeno je i spomenom na slugu Božjega Josipa Stadlera i molitvom za njegovo proglašenje blaženim. Na misno slavlje u 18 sati u katedrali Srca Isusova u Sarajevu okupili su se vjernici, posebno mladi, bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, Prijatelji Maloga Isusa i sestre Služavke Maloga Isusa kako bi, kao i svakog osmog u mjesecu, molili zagovor sluge Božjega vjerujući da će ga Gospodin uskoro uzdignuti na čast oltara.


Misno slavlje predvodio je i propovijedao vlč. Marko Majstorović, župnik župe Srca Isusova uz suslavlje vlč. Marka Mikića, vicerektora vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, vlč. Jakova Kajinića, duhovnika, te p. Vinka Maslaća, DI, koji će narednih šest dana biti voditelj duhovnih vježbi u Kući Navještenja na Gromiljaku, koje sestre Služavke Maloga Isusa započinju molitvom na grobu oca Utemeljitelja.

Vlč. Majstorović se u svojoj homiliji osvrnuo posebno na prvo čitanje iz knjige Izlaska, gdje Bog poput svakog roditelja želeći dobro svojoj djeci, upozorava na ono što za njih nije dobro i upućuje ih na ono dobro, da bi bili zdravi, da bi bili sigurni, sretni i zadovoljni. Zato nam Bog daje zapovijedi, da nam bude dobro i da ostanemo na Njegovu putu. Tumačeći svaku navedenu zapovijed u pročitanom odlomku, vlč. Majstorović je sve okupljene potaknuo da i sami čitaju i razmišljaju o riječi Božjoj koja nam je darovana za život. Tako je živio i radio sluga Božji Josip Stadler, koji je uspio činiti velika djela samo zato što je živio uz pomoć riječi Božje osluškivajući njezine poticaje. Mi bismo trebali svjesnije i zahvalnije gledati na velike ljude koje nam je Bog darovao kao primjere i uzore da i mi idemo za Isusom i živimo od Njegove ljubavi i riječi.

Nakon molitve za Sinodu svi okupljeni su se po običaju uputili na grob sluge Božjega Josipa Stadlera moleći molitvu za njegovo proglašenje blaženim te za plodne i blagoslovljene duhovne vježbe sestara Služavki Maloga Isusa.

s. M. Jelena Jovanović

  Vijesti - Sve