PMI i neretvanski zborovi hodočastili na grob vrhbosanskog nadbiskupa Stadlera

PMI i neretvanski zborovi hodočastili na grob vrhbosanskog nadbiskupa Stadlera

Subota, 13. 10. 2012.

SARAJEVO: U godini 100. obljetnice dolaska sestara Služavki Malog Isusa u Metković u subotu 13. listopada PMI (Prijatelji Malog Isusa), metkovski crkveni zborovi i zbor župe Opuzen, njih 120, predvođeni duhovnikom PMI don Senkom Antunovićem, te voditeljicama zborova časnim sestrama Marijanom Cvitanović, Vedranom Krstičević i Marinelom Delonga hodočastili su u sarajevsku katedralu na grob Josipa Stadlera vrhbosanskog nadbiskupa i utemeljitelja Družbe sestara Služavki Malog Isusa.


O povijesti prelijepe sarajevske katedrale govorio je prečasni Pero Pranjić prof. na katoličkom bogoslovnom fakultetu; potom je misno slavlje predvodio vlč. Antunović. Svetu misu namjenjujem za sve vas koji ste nazočni i za one koje ste donijeli u srcu. Molimo Slugu Božjega Stadlera da nam da onu milost, jakost i nadu koju je imao on kada je došao na ove prostore. Postupak za njegovo proglašenje svetim počeo je 20. lipnja 2002.

Nakon misnog slavlja posjetili su dom Egipat. „Isus se rodio u teškim uvjetima; čim se rodio morao je bježati; njegovu sudbinu dijele mnogi ljudi! Kao što je Isus u svojoj patnji našao Egipat gdje se sklonio, tako u životu svakog čovjeka koji je u nevolji mora postojati Egipat, zato - ova se kuća zove Egipat, kazao je Stadler kad su ga zapitali - zašto Egipat, podsjetila je č. s. provincijalka Admirata Lučić koja je govorila o njihovoj povijesti.

Sestre služavke Malog Isusa ovdje su se odnjihale uz svog utemeljitelja Slugu Božjega Josipa Stadlera i molile se za vaše potrebe, kazala je. Ne samo da je naša kuća počašćena vašim dolaskom, mislim da se svi anđeli raduju i da su vas dopratili do ovog lijepog grada. Odavde je krenulo to čudo Božje ljubavi prije 122.g. te došlo dokle nas je providnost vodila. Pozvala je vjernike da se mole i sv. arkanđelu Rafaelu anđelu zdravlja i dobrih obiteljskih odnosa, a Družba Sestara osnovana je na dan sv. Rafaela.

Test: Antonija Menalo

  Vijesti - Sve