Dodjela iskaznica i duhovni program za članove PMI

Dodjela iskaznica i duhovni program za članove PMI

Petak, 12. 10. 2012.

PROZOR: U župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova Prozor, u petak, 12. listopada upriličen je duhovni program odnosno duhovna obnova te dodjela iskaznica članovima Društva Prijateljima Malog Isusa župe Prozor. Program je započeo u 16 sati kada se okupljenim članovima i simpatizerima DPMI Prozor obratio mjesni župnik preč. Franjo Ivandić.


Nakon pozdravnog govora župnika nazočnima se obratila Pročelnica povjerenstva PMI s. Ružica Ivić, SMI koja je župniku uručila člansku iskaznicu DPMI. U nastavku programa s. Ružica predmolila je kratku molitvu, simpatizeri PMI otpjevali su jednu duhovnu šansonu, a nakon toga je vjeroučitelj Marinko Rumbočić izložio prigodno predavanje. Po završetku predavanja, nazočnima su podijeljena poticajna pitanja, a potom je nekoliko nazočnih članova i simpatizera DPMI iznijelo svoje odgovore, promišljanja i prijedloge.

U ovom dijelu programa nazočnima su se obratile i s. Anđelina Perić, animatorica DPMI Prozor, gđa Mirjana Bešker, članica Vrhovne uprave DPMI i s. Genoveva Rajić, SMI članica povjerenstva za promicanje duhovnosti i trajnu formaciju SMI. Kako je mjesec listopad posvećen BDM, članovi i simpatizeri DPMI aktivno su se uključili i u Molitvu krunice, a nakon toga sudjelovali su i u večernjem euharistijskom slavlju. Sv. Misu u 18 sati predslavio je pastoralni suradnik u župi Prozor, vlč. Josip Jelić koji je i sam ispunio pristupnicu DPMI.

Prije završnog blagoslova nazočnim vjernicima obratila se s. Ružica koja je izrekla nekoliko poticajnih misli te podijelila iskaznice nazočnim članovima DPMI. Pjevanje tijekom duhovnog programa, Molitve krunice i slavlja sv. Mise animirali su mladi simpatizeri DPMI Prozor pod vodstvom s. Anđeline Perić, SMI. Program dodjele iskaznica te duhovne obnove završio je zajedničkim fotografiranjem i prigodnim druženjem.

Marinko Rumbočić

  Vijesti - Sve