PMI iz Trilja na  Međunarodnom Danu obitelji

PMI iz Trilja na Međunarodnom Danu obitelji

Subota, 12. 5. 2012.

SPLIT: Prijatelji Maloga Isusa iz Trilja, sudjelovali su u svečanom programu koji je održan u velikoj dvorani nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu 12. svibnja 2012. g. povodom Međunarodnoga Dana Obitelji. Program su organizirali: Katolička udruga Lovret, Obiteljski centar SDŽ i Obiteljsko savjetovalište SMN, a sudjelovali su još: Dječji vrtić "Gariful" iz Splita, udruga "Moje Dijete" iz Solina, KUD "Brodosplit", zbor umirovljenika "Amfora" i učenica Klara Elezović sa otoka Šolte.


PMI iz Trilja izveli su predstavu "Stadlerova obitelj" koju je napisala s. Vesna Mateljan, a male i velike PMI za izvođenje predstave uvježbala je s. Zdenka Tomas. Ovo je nakon Trilja, Solina i Zadra, bila četvrta izvedba spomenute predstave u izvođenju triljskih PMI. Predstava prikazuje život sluge Božjega Josipa Stadlera od djetinjstva do biskupstva. Bog mu je u djetinjstvu uzeo sve; i oca i majku i brata i sestru. Djeca su bila razdijeljena po tuđim obiteljima. Nakon toga Isus ga je čvrsto privinuo na svoje Božansko Srce i darovao mu drugu veliku obitelj, a to je Crkva. Dolaskom u Bosnu siromasi su mu bili njegova ljubljena obitelj. Za njih je ustanovio Sestre Služavke Maloga Isusa koje su nastavile njegovo djelo ljubavi prema napuštenoj djeci i osamljenim starcima. U toj karizmi pomažemo i mi Prijatelji Maloga Isusa, nova Stadlerova obitelj, rukovodeći se njegovim geslom: " Imaj prema Bogu srce djetinje, prema bližnjem srce materinje, a prema sebi srce sudačko".

Po završetku cjelokupnog programa riječ pozdrava i zahvale svim izvođačima uputili su organizatori s. Ljiljana Todorić ispred udruge Lovret i dr. Anita Strujić savjetnica u Obiteljskom savjetovalištu SMN.

  Vijesti - Sve