Susret za djevojke na Kraljevcu

Susret za djevojke na Kraljevcu

Subota, 12. 5. 2012.

Iziđe sijač da sije sjeme… u srca 22 djevojke iz Pitomače, Podravskih Sesveta i Retkovca koje su se okupile na duhovnoj obnovi 12. 5. 2012. na Kraljevcu. Susret je pripremila i vodila s. M. Viktorija Predragović s novakinjama.


Prijepodnevni program sastojao se od molitve, upoznavanja, predstavljanja Družbe i rada  na prispodobi o sijaču. Promišljajući o karakteristikama tla uz put, kamenitog tla, tla prekrivenog trnjem i dobre zemlje djevojke su razmišljale i o svom srcu, kakvo je ono i što se događa s Božjom Riječju ako se i kada se spusti do njihova srca. U podne  su djevojke bile na molitvi Srednjeg časa zajedno sa sestrama te na ručku nakon kojega su posjetile naš dom za starije gospođe, otpjevale im koju pjesmu i jako ih razveselile svojim posjetom.

Uslijedio je rekreativni dio susreta u kojem se pjevalo, plesalo i igralo, a najviše smijalo. Popodnevni radni dio sastojao se od rada po grupama u kojem se zajednički promišljalo o pojedinim vrstama tla odnosno srca, o uvjetima koji su potrebni i o tome što svaka od njih može učiniti da bi se sjeme proklijalo. Rezultati rada prezentirani su pred cijelom grupom. U 17.00 h misu u našoj kapeli predvodio je p. Dalibor Renić, DI. U svom govoru pokušao nam je objasniti što to znači biti katolik. Uzeo je jednu prispodobu koja je aktualna u ovom liturgijskom vremenu, a to je prispodoba o trsu i lozi. Vinogradar koji brine o vinogradu u proljeće obrezuje suhe grane, a tijekom godine i one zelene koje su višak kako bi se svi hranjivi sokovi usmjerili ka plodu. Progovorio nam je i o «kalemljenju odnosno cijepljenju mladica». Ako Isusa kao mladicu nakalemimo na sebe postoji mogućnost da nakon nekog vremena prevlada ona naša stara osnova, a mladica da propadne. Zato je potrebno da se mi kao mladice nakalemimo na Isusa(osnovu) jer je na njegovom srcu već napravljen rez koji nas čeka. Ako smo dobre biljke onda rodimo rod koji može biti Isusov na moj način ili moj ali na Isusov način, a to je posve svejedno. Vezu sa osnovom ostvarujemo preko molitve koje treba biti: «Oče, neka bude volja tvoja.», poručio je p. Dalibor. Cjelodnevno druženje završeno je zajedničkom večerom.

 

Gospodine, danas smo bile na Tvojoj njivi… Hodile smo s Tobom…
Promatrale Te kako siješ i slušale Tvoj govor… Htjele smo „upiti“ Tvoj govor i čuti srcem Tvoju Riječ; otkriti Tvoj pogled, osjetiti Tvoju blizinu…
Govorio si nam…
Dopustio si nam da pijemo na izvoru Tvoje ljubavi…
Isuse, lijepo nam je bilo s Tobom!
Hvala Ti!

 

 s. Marta Vunak, novakinja

DOJMOVI SUDIONICA:

Svanuo je lijep dan. Svi veseli i raspoloženi u 8 sati krenuli smo prema samostanu na Kraljevcu. Kada smo došli pred samostan dočekale su nas nasmijane novakinje. Od same dobrodošlice do kraja susreta osjećala sam se vrlo ugodno. Osobito me se dojmila radionica u kojoj su nas sestre potakle na razmišljanje o pitanju „Kakvo smo sjeme?˝.

Iva Babić

Jako mi je drago što sam prisustvovala ovom susretu. Najviše mi se svidio dio kada smo igrali igru poštara u kojoj smo se svi držali za ruke i bili smo prava ekipa. Na ovoj duhovnoj obnovi sve mi se svidjelo i na svakom djelu duhovne obnove osjećala sam se sretno. Nadam se da će još biti ovakvih susreta.

Ružica Kolak

Subota 12. 5. 2012., sigurno će mi ostati u lijepom sjećanju... Svašta sam doživjela, sve mi je bilo posebno na svoj način. Posebno bih izdvojila molitvu sa sestrama u kojoj smo mogle i mi cure sudjelovati, bilo je prekrasno moliti na taj način na koji mole sestre (pjesma,skupna molitva, u korovima...). Još bih opisala i radionicu koja se odvijala pod nazivom ˝Od sjemena do ploda˝, radionica je bila vrlo kreativna, mogli smo izraziti svoja mišljenja na razne kreativne načine... Zapravo mi je sve bilo neopisivo, sestre su bile vrlo raspoložene i otvorene. Kao i svaka cura nadam se da će biti još ovakvih susreta!

Katarina Nevistić

  Vijesti - Sve