PMI iz Trilja u Sinju, Solinu i Vepricu

PMI iz Trilja u Sinju, Solinu i Vepricu

Nedelja, 4. 9. 2011.

SPLIT, SOLIN, VEPRIC: Prijatelji Malog Isusa iz Trilja (triljske mažoretkinje) sa voditeljicom Anitom Dukić, ove su godine hodočastili 3 dana u Sinj u čast Velike Gospe. Treći dan hodočašća grupi od 30 PMI-ovaca pridružile su se č. s. Zdenka Tomas, č. s. Vlasta Tadić i č. s. Vesna Mateljan. hodočasteći Gospi sinjskoj molili smo za različite nakane, a u samom svetištu bi prisustvovali u molitvi krunice i na svetoj misi.Posjetili su (4. rujna) i štićenike u Solinu o kojima se brinu Služavke Malog Isusa. Triljske mažoretkinje su izvele i tri točke na koje su štićenici oduševljeno reagirali, a djevojke koje su izvele nastupe osjetile su radost zbog iskrenog oduševljenja ovih nemoćnih ljudi.

PMI-ovci su također hodočastili iz Trilja, 60 km u svetište Vepric (Makarska) u čast Gospinu rođendanu - Maloj Gospi. Grupu od 18 PMI-ovaca nakon hodočašća srdačno su prihvatili na prenoćište ljubazi domaćini u Makarskoj.

Sljedećeg dana uoči male Gospe, prisustvovali smo na svečanoj večernjoj Euharistiji koju je predvodio nadbiskup Marin Barišić.

  Vijesti - Sve