PMI na susretu hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku

PMI na susretu hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku

Nedelja, 27. 4. 2014.

Na susretu hrvatske katoličke mladeži održanom u Dubrovniku 26/27. travnja, 2014. pod geslom "Na Slobodu pozvani", sudjelovalo je i nas 20 mladih prijatelja maloga Isusa (PMI) iz Trilja.  


Puni elana, ljubavi i mira u jutarnjim satima stigli smo u Dubrovnik.

Kiša je padala kao da se nebo sastavilo sa zemljom, ali ništa nas kao i mlade iz drugih gradova nije moglo spriječiti u radosnom hodu prema Isusu.

Ušli smo u crkvu sv. Vlahe, pomolili se i nakon toga pridružili se ostalim mladima koji su pjevali i plesali uz bendove iz cijele Hrvatske i izvan nje. Krenuli smo za križem koji su nosili mladi u procesiji od Straduna do luke Gruž gdje je održano središnje euharistijsko slavlje. Tu nas je toplim riječima pozdravio biskup Mate Uzinić sa porukom:

"Dragi mladi prijatelji! Želim vam srdačnu dobrodošlicu u Dubrovnik, grad u kojem želimo proslaviti Gospodina i prepoznati ga među nama. Uskrsnuli Gospodin korača s nama stazama našega života. On je tu. On i danas želi doći do nas i dotaknuti naše srce. Želi nas osloboditi svega onoga što nas sputava da svoj život živimo u punini i slobodi, koja je njegov dar. Na slobodu smo pozvani, i tom smo se pozivu odazvali! Isus je živ. To svjedoči i ovo naše okupljanje, jer samo snagom njegova životvornog Duha, istog onog Duha kojeg je darovao apostolima onoga uskrsnog jutra, možemo bez straha svjedočiti za njega, živeći u sigurnosti da je on s nama. Dragi mladi prijatelji! Neka nas ovaj susret u kojem ćemo susresti jedni druge te svi zajedno samog uskrsnulog Krista, ohrabri u našim životima kako bismo bili autentični i neustrašivi njegovi svjedoci u svijetu i vremenu u kojem živimo."

Nakon slavlja krenuli smo na otok Pelješac u mjesto Žuljana gdje su nas mještani sa svojim župnikom don Marijom Karatovićem  toplom dobrodošlicom primili u svoje domove.

U nedjelju ujutro imali smo svetu misu u njihovoj župnoj crkvi sv. Martina, gdje su se pridružili i drugi mladi sa Pujanki iz Splita, Bukovice iz BIH, i iz Podgore.  

Nakon ručka uputili smo se svojim kućama obogaćeni lijepim duhovnim iskustvom.

Anita Dukić

  Vijesti - Sve