Početak Došašća sa župljanima župe sv. Ivana apostola

Početak Došašća sa župljanima župe sv. Ivana apostola

Nedelja, 30. 11. 2014.

Na prvu nedjelju došašća, 30. studenog, kojom je u Crkvi započela i Godina posvećenog života, na poziv mjesnog župnika vlč. Davorina Anđića, s. Petra Marjanović, s. Marta Vunak i s. Emanuela Pečnik imale su priliku okupljenoj zajednici posvjedočiti ljepotu Bogu posvećenog života.



Posjet župi započeo je susretom s djecom i mladima te se nastavio u župnoj crkvi sa okupljenim vjernicima. Neposredno prije euharistijskog slavlja, sestre su predmolile Krunicu Maloga Isusa, kako bi župljanima u baštinu ostavile nešto od svoje pobožnosti i duhovnosti. Za vrijeme propovijedi o zvanju je vrlo lijepo, jasno i poticajno svjedočila s. Petra. Na kraju euharistijskog slavlja pokazana je i prezentacija o djelovanju Družbe u životu Crkve nekad i danas. U spomen našega posjeta ostavile smo pred oltarom prazne jasle sa zadatkom da ih do Božića napune slamom, a svaka slamka u jaslama neka bude znak jednog djela milosrđa.


U riječima zahvale na samom kraju susreta, vlč. Župnik izrazio je veliku radost i zahvalnost na prisutnost nas sestara među njima baš danas, na samom početku Godine posvećenog života. Istaknuo je kako je zadnje svećeničko zvanje iz župe bilo prije 153 godine, a redovničkog zvanja iz župe nikada nije bilo, premda se župa spominje već u petnaestom stoljeću. Župa je kroz nedavnu prošlost mnogo trpjela te duboko vjeruje da će njihova župa postati rasadnikom novih duhovnih zvanja, rekao je vlč. Župnik.

  Vijesti - Sve