Pod okriljem oca Utemeljitelja

Pod okriljem oca Utemeljitelja

Nedelja, 9. 1. 2022.

Na svetkovinu Krštenja Gospodinova, 9.1.2022. godine u Samoboru, održan je susret sestara juniorki Zagrebačke provincije.  Po završetku božićnog vremena, okupljene sa svojom magistrom s. Viktorijom Predragović, sestre juniorke s. Zrinka Šutalo i s. Snježana Bjelobrk promišljale su o duhovnom liku Oca Utemeljitelja i redovničkoj obitelji Družbe sestara Služavki Malog Isusa koju je on osnovao i ljubio. Susret je započeo molitvom, a temu je priredila s. Zrinka Šutalo
Otac Utemeljitelj je osoba koja je vrijedna divljenja i promatranje njegovih kreposti od iznimne je važnosti za naš redovnički život. Promatrajući njegovu životnu priču i poteškoće s kojima se susretao u svom djetinjstvu, zaključile smo kako je unatoč svemu što ga je snašlo i zahvaljujući svom karakteru uspio nadići sve poteškoće i izabrati onaj najizvrsniji put, put ljubavi i služenja. Promatrajući vrijeme u kojem je on odrastao, kad nije bilo psiholoških stručnjaka i raznovrsnih tehnika, jasno je vidljivo kako je Božja milost zahvatila njegov život i prožela sve dimenzije njegove osobe. Ranjenost s kojom se danas mnogi mladi susreću, zasigurno nije mimoišla ni našeg Oca Utemeljitelja. Kroz trpljenje i prihvaćanje sebe naš je Otac Utemeljitelj od siročeta postao otac. Čovjekoljublje, malenost, marljivost, hrabrost, jakost i gorljivost samo su neke vrline koje je sestra Zrinka istaknula kako bi opisala „kreposno srce Josipovo“. 
Danas kad se nalazimo u vremenu koje je zahtjevno i bremenito za mladu osobu na duhovnom putu, važno je osvrnuti se na lik Oca Utemeljitelja u kojem je Crkva prepoznala obrise svetosti i crpiti iz njegovog lika i djela poticaje za ustrajnost u svim životnim okolnostima. Neka njegov lik, kojeg s poštovanjem rado promatramo kao duhovnog oca i zagovornika, u našem životu bude putokaz za nasljedovanje Krista na svim životnim putevima, na način kako su to prepoznale prve sestre naše Družbe. 

s. Snježana Bjelobrk

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve