Pomislite na njih i darujmo radost

Pomislite na njih i darujmo radost

Ponedjeljak, 18. 12. 2017.

Već davno sam pročitala jednu lijepu misao: "Božićno doba je najljepše i najčovječnije u godini, posve prožeto duhom bratstva među ljudima. Onoliko radosti koliko daš drugima, toliko ćeš radosti i primiti."

Članovi  Društva PMI-a župe Gospe od Pojišana iz Splita pošli su 18. prosinca 2017. sa svojom voditeljicom s. Dolores Brkić u radosni posjet štićenicima  doma sv. Rafaela u Solinu. Divili smo se njihovoj iskrenoj radosti zbog našeg posjeta. 


To ih je više veselilo neko naši prigodni pokloni. Bili smo nazočni divnom svjedočanstvu sestara Služavki Malog Isusa, koje sa srcem i ljubavlju njeguju i pomažu ove divne ljude, miljenike Malog Isusa jer je On na poseban način prerušen u njima. Zato nije ponestalo pjesme s jedne i druge strane, igre, ritmike i plesa, što ih je motiviralo na kretanje i živost. Bili su sretni jer su nam pokazali što s. Nada Ćubelić s njima uči i vježba.

Mi smo razmišljali kako bi ovakav Božić trebao biti svaki dan, tjedan, mjesec…tada bi Mali Isus bio radostan i ponosan na sve nas. S pravom bi nas zvao svojim Prijateljima i svojim sestrama, jer činimo ono što nam je pokazao. Isus je došao na zemlju da ne budemo sami  i donio nam Nebo. On se nada da mi to nastavljamo; nitko ne smije biti sam i tužan. Trebamo i  mi, u Njegovo ime nositi Radost i Nebo svojim bližnjima. Isuse svojim duhom nas osnaži za ovako djelovanje !

Sretan i blagoslovljen  Božić svima i milosnu Novu godinu uz zagovor sluge Božjeg Josipa Stadlera

Zrinka Ančić i s. Dolores Brkić  

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve