Ponovo zajedno slavimo

Ponovo zajedno slavimo

Ponedjeljak, 25. 5. 2020.

Prijatelji Malog Isusa – župe svetog Ivana Krstitelja, Zagreb, Nova Ves, nakon svima nama nestvarene i teške situacije s Korana virusom i nemogućnošću okupljnja, ponovo su počeli imati svoje molitvene susreteu živom zajedništvu.


Prvi susret bio je na 8. svibnja, gdje su se PMI okupili nakon večernje mise, no već 25. svibnja na susretu bilo nas je već puno više i uzivali smo zajedno moleći veliku devetnicu rođenju malog Isusa.

Susreti su bili vrlo emotivani, pristigli su mnogi koji se cijelo vrijeme pandemije virusa nisu vidjeli. Za nas na Novoj Vesi, bilo je sve to dodatno otežano jer nam je zbog potresa 22. ožujka 2020. dosta oštećena i sama crkva te su nam mise i susreti u perivoju crkve, pod vedrim nebom. Sve to nije bila prepreka da se susreti održe i da nastavimo s molitvom i slavljem, koji su nam je sada još potrebniji.

Zbog novonastale situacije i poštivajući odredbe nadležnih tijela, svi smo bili fizički odvojeni, dezinficirani….ali u stvari tako blizu i ujedinjeni u molitvi. Gladni molitve, susreta, srca otvorena sada kada nam je molitva najpotrebnija, korak po korak, i da naravno, poštujući mjere idemo u novosti Života koji nam je darovan po Duhu Svetom čiji silazak očekujemo.

Živo Mali Isus! 

Sandra Šulj, PMI – Nova ves, Zagreb

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve