Susret sestara juniorki

Susret sestara juniorki

Nedelja, 24. 5. 2020.

Dana Gospodnjeg 24.5.2020. godine održan je susret sestara juniorki zagrebačke provincije u Kloštru Podravskom. S. M. Monika Maslać, s. M. Snježana Bjelobrk i s. M. Zrinka Šutalo u zajedništvu sa magistrom s. M. Viktorijom Predragović započele su susret euharistijskim slavljem u mjesnoj župi sv. Benedikta i Žalosne Gospe. Misu je predslavio župnik fra Ivan Široki.


Glavna tema kroz susret bila je “Emocije i duhovnost”. Premda su emocije dobre i sastavni su dio našega bića te je dobro poznato da osjećajnost vodi do empatičnosti, u svojim predavanjima s. Viktorija je istaknula kako emocije nisu baza, nego one moraju prijeći u stav. Kroz razgovor sestre su se dotaknule i života mnogih velikih ljudi kroz povijest koji su iz nemoći pred svojim osjećajima zauzeli stav ustrajnosti, vjere kako bi prebrodili suhoću, obeshrabrenja i druge teškoće na koje su nailazili. Jedan takav primjer je Majka Terezija. Majka zbog svoje osjećajnosti koja je njenu empatičnost razvila do te mjere da se neumorno davala drugima premda je tolike godine živjela u duhovnoj suhoći. Na tom putu pouzdanja pred nas je stavljen i sveti život Male Terezije koja kaže da je svako bivovanje u zajednici veliko djelo, ako je učinjeno s ljubavlju.

Nepokolebljivom ljubavlju zaufano idemo dalje ususret svakom novom danu - dobrom voljom, milosrđem prema drugima i predane Ocu da po nama čini uvijek kako je Njegova sveta volja. Našoj s. Moniki, kojoj je ovo posljednji susret s nama kao juniorki, želimo blagoslov i mir i pogled uvijek usmjeren prema Nebu. Susret je završio u zajedništvu sa sestrama iz Pitomače. 

S. Zrinka Šutalo

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve