Poruka Vrhovne glavarice Družbe za 1. Svjetski dan siromašnih

Poruka Vrhovne glavarice Družbe za 1. Svjetski dan siromašnih

Petak, 17. 11. 2017.

Vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek uputila je svoju poruku svim članicama  Družbe prigodom 1. Svjetskog dana siromašnih koji će se želji pape Franje obilježiti po cijelom svijetu 19. studenoga 2017.


Zagreb, 17. listopada 2017.

Živio Mali Isus! Poštovane sestre provincijalke, drage sestre, sestre novakinje i pripravnice!

Na zatvaranju Izvanrednog Jubileja milosrđa dana 20. studenoga 2016.g. u Rimu papa Franjo je predložio Crkvi da se drugim Svjetskim danima doda i Svjetski dan siromašnih sa željom i nakanom da u cijelom svijetu kršćanske zajednice postanu sve više i sve bolje konkretni znak Kristove ljubavi prema posljednjima i najpotrebnijima.

Dana 13. lipnja 2017., na blagdan sv. Ante Padovanskog, papa Franjo je za 1. Svjetski dan siromašnih uputio prigodnu poruku pod nazivom „Ne ljubimo riječima, već djelima“. U tom pismu odredio je da se Svjetski dan siromašnih obilježi u nedjelju 19. studenoga 2017. i dao upute kako bi Crkva mogla dati svoj udio u življenju Prvog dana siromašnih.

Za nas Služavke Maloga Isusa nije slučajno da se ovaj 1. Svjetski dan siromašnih u Crkvi obilježava upravo u Jubilarnoj Utemeljiteljevoj godini u kojoj ćemo i mi kroz različite animacije nastojati više oživjeti duhovnu prisutnost ''Oca Siromaha'' u našoj Družbi, u svakoj zajednici i svaka u svom srcu te konkretnim djelima milosrđa i ljubavi svjedočiti svaki dan Božju brigu za brata čovjeka.

Želja mi je da ovaj darovani 1. Svjetski dan siromašnih proživimo upravo na način kako je to poželio sam papa Franjo. S povjerenjem u Božju dobrotu, otvorimo svoja srca i vrata svojih zajednica svima kojima je potrebna Božja briga i ljubav. Mi smo te produžene Božje ruke, ruke oca Utemeljitelja za učiniti divna Božja djela potrebna onima koji su na marginama društva, marginama župskih zajednica, osamljeni i ostavljeni...

Stoga, pozivam sestre predstojnice da se u svakoj zajednici zajednički pročita Poruka pape Franje upućena za 1. Svjetski dan siromašnih a objavljena je u Družbinom vjesniku broj 2/2017.g. str. 3–8. Neka se u svakoj zajednici zajednički organizira i učini dobro djelo braći u potrebi, posebno onima rubnima do kojih rijetko tko dođe. Bilo bi korisno da svaka zajednica u ovoj Utemeljiteljevoj godini nastavi svaki mjesec učiniti nešto konkretno za siromašne kao što je to činio papa Franjo svakog petka u Godini milosrđa... Dopustimo da nas u tom pothvatu nadahne i vodi Duh Sveti i Duh našeg oca Utemeljitelja.

Drage sestre, novakinje i pripravnice, neka ovaj 1. Svjetski dan siromašnih donese radost i blagoslov u naša srca i naše zajednice, a ponaosob onima s kojima budemo dijelile od primljenog nam dobra. U duhu sestrinske ljubavi sve vas pozdravljam i preporučam u vaše molitve.

Vaša u Malom Isusu i Mariji

 s. M. Radoslava Radek, vrhovna glavarica

  Vijesti - Sve