Posjet sestara župi u Popovači

Posjet sestara župi u Popovači

Nedelja, 27. 3. 2011.

POPOVAČA: U nedjelju, 27. ožujka 2011., sestre zagrebačke Provincije, posjetile su župu sv. Alojzija Gonzage u Popovači. U posjetu su sudjelovale: s. Jelena Burić, s. Emanuela Pečnik, s. Viktorija Predragović, s. Marina Dugalija te novakinje s. Stana Matić, s. Martina Vugrinec i s. Marta Vunak. Sestre su se predstavile župnoj zajednici sudjelujući na svetim misama i s prigodnim programom koji su održale.


Nakon riječi dobrodošlice, koje je sestrama uputio župnik, vlč. Mato Draganović, s. Emanuela je pozdravila župljane u ime sestara.

Potom je s. Martina, u kratkoj prezentaciji predstavila našu Družbu – lik o. utemeljitelja te život i djelovanje sestara, dok je s. Jelena izrekla nekoliko riječi o svom duhovnom pozivu. Između pojedinih točaka sestre su otpjevale nekoliko pjesama naše s. Tihane Strancarić. Za vrijeme svetih misa, sestre su se uključile u službu čitanja te su uz župne zborove animirale pjevanje.

Velečasni Mato se, na kraju Svete Mise, zahvalio sestrama na ovome posjetu kojim su obogatile Župu uz nadu da će biti još ovakvih susreta kao i da će se roditi redovnička zvanja iz ove Župe. Sestrama su riječi dobrodošlice i zahvale za ovaj događaj uputili, u ime cijele župne zajednice, i mladi molitvom za sestre i za duhovna zvanja ističući kako su za njih sestre dar njihovoj Župi, da po njima vide kako je lijepo i uzvišeno darovati sebe Bogu za dobro drugih te da je za njih posvećenost Bogu i braći rječiti znak nazočnosti Božjega kraljevstva.

Zahvalne Gospodinu na ovome susretu, molimo i vjerujemo da će sjeme koje je ovim susretom posijano, niknuti i dati plod te da će se uistinu roditi nova duhovna zvanja.

Izlaze baka i unučica iz crkve nakon nedjeljne svete mise i nešto raspravljaju između sebe. Na vratima susreću časnu sestru koja dijeli sličice Malog Isusa. Živahna rasprava se prekida i djevojčica kaže časnoj sestri: "Ja bih htjela u samostan! A smije li i baka sa mnom?" Na to se baka i časna sestra od srca nasmiju.

"Gospodine, ti daješ i zemlju i kišu i sunce i sjeme… Ti daj da posijano sjeme uzraste. Po tvojoj te milosti molimo da pogledaš i na svoju zajednicu Služavki i pribrojiš joj još koju mladicu."

s. Martina Vugrinec, novakinja

Zahvala

Gospodine Isuse,
Ti si došao da pozoveš sve ljude…
Pomozi nam
da budemo zajednica kršćana
bogatih vjerom,
velikodušnošću,
samodarivanjem;
skupina vjernika uvijek spremnih
odgovoriti DA na Tvoj poziv,
po primjeru Marijinu.

Daj, Gospodine,
izaberi između nas
one djevojke i mladiće
koje će biti Tvoje redovnice
i Tvoji redovnici ili svećenici;
da svjedoče da je dobro
živjeti za Tebe i od Tebe,
i da se dadu u službu bližnjemu.

Svi zajedno,
jednim jedinim srcem,
mi Ti ponavljamo:
Gospodine, Gospodaru žetve,
pošalji poslenike u svoje polje.
Izaberi ih među nama.
Mi Te za to molimo.
Tebe koji živiš i kraljuješ
sa svojim Ocem
i s Duhom Svetim
u vijeke vjekova.
Amen.

  Vijesti - Sve