Uskrsna radionica u Kotoribi

Uskrsna radionica u Kotoribi

Subota, 2. 4. 2011.

KOTORIBA: Pomalo užurban dan, subota 2. travnja 2011. imao je miran i odmoran kraj. Zamoljeni od gđe Jasenke Trojko iz Kotoribe krenuli smo na susret kako bi pomogli animirati prvu radionicu s djecom. Susret su animirale s. Jelena Burić, s. Mihaela Vuković te animatori PMI iz župe sv. Pavla iz Zagreba: Marina Trojko, Ivona Malekin i Luka Habunek. Budući se bliži Uskrs a i vrijeme pomoći obiteljima u potrebi i je ta radionica bila osmišljena s karitativnom svrhom – darovati vrijeme za potrebne. Skupilo se 20-tak djece s još 4 odrasle članice Društva. Na početku radionice djecu smo ukratko upoznali sa svrhom Društva na način što su animatori iz Retkovca prikazali kratki film kako oni djeluju u svojoj župi. S. Jelena je animirala igre radi bolje atmosfere.


Djeca su bila otvorena za sve ideje koje smo im pokazali te aktivno i oduševljeno sudjelovali u izradi gnijezda, pilića od vune, bojanju i aranžiranju jaja, košarica i stalaka od tijesta...

Kroz dva puna sata rada vidjelo se veliko oduševljenje i zadovoljstvo zbog svega onoga što su sami izradili.

Gđa. Jasenka, vjeroučiteljica i animatorica zahvalila nam se na posjeti i novim idejama kojima smo ih obogatili te se nada i daljnjoj suradnji jer želi nastaviti započeto kako bi i djeca imala karitativan udio u životu župe i na taj način pomagali bližnjima u potrebi.

s. Mihaela Vuković

  Vijesti - Sve