Posjet župi uznesenja BDM u Savskom Nartu

Posjet župi uznesenja BDM u Savskom Nartu

Nedelja, 22. 5. 2011.

SAVSKI NART: Župljani Uznesenja Blažene Djevice Marije su nas lijepo dočekali. Tamo smo se na poziv vlč. župnika Dragutina Smrkulja uputile 22. svibnja s velikom željom da upoznamo župljane sa svojom karizmom, uvedemo ih u svoje poslanje i opišemo svoj redovnički život. Aktivno smo sudjelovale na sv. misi u 9 i 11 sati, a misu je predvodio vlč. Željko Marić iz Bijelog Brda, koji je također bio gost na misnom slavlju.


Župnik je uputio pozdrav toplim riječima, a naša s. Viktorija Predragović prezentacijom je predstavila i opisala život našeg utemeljitelja Josipa Stadlera te život, poslanje i formaciju Sestara služavki Maloga Isusa.

Sestra Jelena Burić posvjedočila je životno iskustvo svojeg poziva, pozivajući župljane da se uključe pitanjima, na koja je vrlo rado odgovarala.

Naše kandidatice Kristina, Monika i Margaret obogatile su čitanjem, sviranjem i pjevanjem zajedničku sv. misu, a na kraju su svim župljanima podijelile sličice našeg Utemeljitelja kako bi ga svi još bolje upoznali te ga molitvom uzdigli na čast oltara.

Iza misnih slavlja, vrijeme smo podijelili družeći se sa župljanima i župnikom uz pjevanje i radost još jednog Dana Gospodnjeg.

Ostavljajući iza sebe još jedan trag u srcima brojnih sudionika, radosno smo se uputile svome domu. Služenje nas bogati duhom radosti i predanja! S tim ciljem, bogatijom je postala i ova župna zajednica. (Kristina Maslać)

  Vijesti - Sve