Godišnji susret Prijatelja Malog Isusa

Godišnji susret Prijatelja Malog Isusa

Subota, 28. 5. 2011.

PITOMAČA: U župi sv. Vida mč. u Pitomači u subotu 28. svibnja pod geslom "Imaj srce" održan je godišnji susret Prijatelja Malog Isusa Zagrebačke provincije u domaćinstvu Služavki Malog Isusa koje djeluju u Župi i župnika Ivice Puškadije, st. Susret je započeo okupljanjem u dvorištu župne kuće odakle je krenula svečana procesija prema župnoj crkvi. U procesiji su sudjelovale sve okupljene skupine noseći kip i moleći krunicu Djeteta Isusa. Pred euharistijsko slavlje, koje je u potpuno ispunjenoj župnoj crkvi Sv. Vida predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak, u crkvi je predstavljen Statut Društva Prijatelja Malog Isusa, koji je ove godine tiskan kao knjižica za sve članove.


Euharisijsko slavlje s biskupom Josipom slavili su svećenici koji su došli s pojedinim skupinama, te svećenici Đurđevačkoga dekanata. U misi su sudjelovale sestre Služavke Malog Isusa, a među njima i s. Irena Olujević, zamjenica vrhovne glavarice Družbe i vjernici laici. U homiliji je biskup Mrzljak želio posvijestiti vjernicima kako biti dobar prijatelj Isusu Kristu, odnosno kako to prijateljstvo potvrditi i svojim životom, svojim svjedočenjem, izvršavanjem Božje volje, prihvaćanjem dobra i zla koje se zbiva, te prihvaćanjem svih teškoća i križeva kao što je i Isus za svojeg zemaljskog života činio dobro i isto tako nosio svoj križ. Na kraju mise biskup je kazao da se rado odazvao susretu Prijatelja Maloga Isusa, te se prisjetio kako ove godine slavi 60. obljetnicu svoje Prve pričesti za koju ga je pripremala sestra Služavka Maloga Isusa, s. Akvilina Paviša, rodom iz obližnje župe Kalinovac. Ta je sestra bila u Krašiću sa sestrama u vrijeme dok je u kućnom pritvoru boravio blaženi Alojzije Stepinac.

Drugi dio programa održan je u mjesnoj kino-dvorani gdje su djeca i mladi pristiglih skupina izveli niz pjesama, recitala i scenskih prikaza na temu "Imaj srce". Programu je nazočio i biskup Mrzljak sa svećenicima, redovnicama i brojnim okupljenim prijateljima Maloga Isusa. Euharistijsko slavlje i duhovno – rekreativni program uzveličao je svojim pjesmama bogoslovski bend "Učenici" iz Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa iz Zagreba. Na kraju duhovno – rekreativnog programa s. Katarina Penić – Sirak, provincijska glavarica, svima prisutnima zahvalila je prekrasnom susretu koji je bio pravo slavlje! Pozvala je predstavnike skupina kako bi im uručila priznanje o sudjelovanju u susretu i knjižice Statuta za svakog člana pojedine zajednice.

Susretu su se odazvale skupine iz deset župa: sv. Jeronima, sv. Pavla i sv. Ivana Krstitelja iz Zagreba, Samobora, Krašića, Vinkovaca, Kalinovca, Podravskih Sesveta, Voćina, Kloštra Podravskog i Pitomače, gdje je tek zaživjela zajednica Prijatelja Malog Isusa.

Za svoj godišnji susret prijatelji Malog Isusa pripremali su se kroz tromjesečnu duhovnu i karitativnu pripravu. U karitativnom dijelu skupljali su priloge za mjesne siromašne obitelji.

  Vijesti - Sve