Post za Prijatelje maloga Isusa

Post za Prijatelje maloga Isusa

Ponedjeljak, 5. 3. 2012.

LIVNO: U Kući Djeteta Isusa u Livnu imali smo korizmenu duhovnu obnovu. Tema našeg susreta bila je: I Prijatelji maloga Isusa znaju postiti. Početak je bio u kapelici gdje smo promatrajući reljef dječaka Isusa naše dobi, molili, pjevali i razmišljali. Na kraju molitvenog dijela svatko je došao pred oltar, upalio malu svijeću na velikoj ljubičastoj svijeći koja je gorjela pred oltarom te iz košarice uzeo ljubičasti papirić na kojem je pisala izreka SB Josipa Stadlera. Zatim smo stavili svoju svjećicu na oltar, pročitali poticaj o postu izgovarajući svoje ime i poljubili križ. Svi ostali su izgovarali: Amen!


Bilo je to veoma uzbudljivo. Činilo nam se da je baš svakoga došao post koji mu je potreban. Svatko je svoj papirić spremio u džep i odlučili smo da ćemo se svako jutro prisjetiti toga i svaku večer se ispitati jesmo li zaista danas postili.

Evo nekoliko primjera:

  • Posti od lijenosti (na pr. Ivana) i savjesno obavljaj svoje dužnosti.
  • Posti od gunđanja ...........i budi zahvalan za kruh svagdanji.
  • Posti od nepotrebnih riječi ...... i pažljivo slušaj druge.
  • Posti od nebrige ......... i pokušaj razumjeti roditelje.
  • Posti od izbirljivosti ......... i misli na one koji su danas gladni

Drugi dio proveli smo u dvorani gdje smo imali mali korizmeni kviz u kojem je sudjelovalo 7 dobrovoljaca. Bilo je i pobjednika.

Zatim smo imali zajedničke igre. Najzanimljivije je bilo traženje blaga. Podijelili smo se u dvije grupe: plavi su papir tražili dječaci, a rozi djevojčice. Blago je bilo dobro sakriveno i trebalo je proći dalek put do njega. Ipak su dječaci bili spretniji i pronašli ga, a onda podijelili sa svima.

Treći dio našeg susreta bila je radionica u kojoj smo izrađivali košarice, zečiće i slične uskrsne ukrase.

Bilo nas je dvadeset sudionika. Već je pao mrak kad smo se rastali i poželjeli smo opet biti zajedno.

Antea Konta 6. raz. Livno

  Vijesti - Sve