Poziv na humanitarni koncert i prodajnu izložbu “Izvor radosti”

Poziv na humanitarni koncert i prodajnu izložbu “Izvor radosti”

Srijeda, 9. 11. 2016.

Poštovani i dragi prijatelji!
 
Drage sestre!
 
Majka Crkva nam je podarila Svetu godinu Božjega milosrđa. Raznolika slavlja i duhovni programi na svim razinama suživota su nam približili ljepotu MILOSRĐA. Sveta godina će završiti na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenoga, 20. studenoga 2016. U zahvalu za sve primljene milosti mi ćemo osam dana kasnije,  29. studenoga,  prigodnim koncertom zahvaliti dragom Bogu za sve što nam je  podario i otvoriti vrata srca radosti. 

U ime sestara iz samostana Egipat i u ime djece o kojoj zajedno sa svima vama brinemo, s radošću vas obavještavam i pozivam na sudjelovanje u već tradicionalnom  humanitarnom koncertu  i u prodajnoj izložbi dječjih radova, sestrinskih kolačića, te rukotvorina članova Društva PMI
u utorak, 29. studenoga 2016. u 19 sati u prostorijama Franjevačkog međunarodnog studentskog centra, Zagrebačka 18 – Sarajevo.
 
Sudjelovanjem u programu pomoći ćete misiju Sestara Služavki Maloga Isusa u školovanju djece Stadlerova dječjeg Egipta u Sarajevu.
 
Dok Vas srdačno pozivam, dopustite mi podsjetiti vas  nanekoliko  ciljeva milosrdnog događaja kojeg nazivamo Izvor radosti:
 
1.      Spoznati i iskusiti  bit istinske radosti: Gdje se radost nalazi, od kuda izvire? Kako ju osjetiti u duši i u srcu? Kako joj u svome životu napraviti prostor, kako birati, razlučivati i odlučivati se za ono gdje je istinska radost koja usrećuje dugoročno, sve do u sretnu vječnost? Kako radost podariti drugima?
2.      Poticati djecu Stadlerova Dječjeg Egipta i učesnike koncerta da vježbaju, da se osposobljavaju za nastup, za osobno ostvarenje u lijepoj umjetnosti vokalne i instrumentalne glazbe, te koreografije.
3.      Pripremati se u vremenu Došašća na sveti Božić. Advent je iščekivanje Nekoga u molitvi. Adventom ulazimo  u  molitveno ozračje. Potiče nas na razmišljanje o darivanu bližnjih, na izrađivanje darovnih predmeta za obitelj, za prijatelje, podsjeća nas na milosti Spasiteljevog pohoda svakom ljudskom biću.
4.      Domisliti obnovljene  načine zauzimanja naših zajednica, osoba s kojima surađujemo, članova Društava PMI, podupiratelja naše misije za osobni doprinos ljepoti darivanja u svakome darovnom događaju: osmjehu, riječi, molitvi, blagoslovu, susretu, predmetu koji će biti načinjen, izložen, kupljen i ponovno darovan.
5.      Organizirati molitvene i radne susrete različitih skupina za izradu darovnih predmeta. Uživati u suradnji i molitvi za uspjeh događaja. Uspjeh se događa uvijek i na svakom mjestu gdje plodovi događanja „proizvode“  radost u srcu.
6.      Ponuditi „večer zajedničke akcije“ u kojoj za dušu svakoga ima po nešto ili sve.
7.      Sav naš trud samo je skromno produžena blagoslovna ruka sluge Božjeg Josipa Stadlera koji je uvijek iskazivao i činio djela milosrđa. On i danas potiče naša srca da djelotvorno ljube tužne, napuštene, siromašne, osobito nejake i nemoćne osobe izložene nevoljama. Vjerujemo da se raduje u nebu kada se okupljamo u dobru pothvatu milosrdnih čina.
 
Hvala vam, poštovani i dragi prijatelji, hvala vama drage sestre, što potičete srca svojih sugovornika da sudjeluju u čudesnoj preobrazbi DARA, kako bi što više osoba mogle podariti i primiti  što im je za radost nutarnjega života potrebno.
Neka vam svimaizvor radosti bude uvijek u blizini, da ga prepoznate,  kada god osjetite potrebu ojačati  životnu snagu. Radujem se sudjelovanju i doprinosu svakoga ponaosob u radosti odrastanja naših najmanjih i najdražih, jer u sućutnom milosrđu prema potrebnima je izvor radosti.
Vaša po presvetom Djetetu Isusu i Bezgrješnoj Majci Mariji
 
sestra M. Admirata Lučić
provincijska glavarica
  Vijesti - Sve