Poziv na molitvu za progonjene kršćane u Iraku i za mir u Ukrajini

Poziv na molitvu za progonjene kršćane u Iraku i za mir u Ukrajini

Nedelja, 7. 9. 2014.

Biskupi pozivaju svećenike, redovnice i redovnike, kao i sve vjernike laike i ljude dobre volje da u nedjelju, 14. rujna 2014., kad se slavi Uzvišenje svetog križa, uprave svoje žarke molitve za mir u Ukrajini i u Iraku


Biskupi Hrvatske biskupske konferencije, solidarizirajući se posebno s teškim prilikama koje u ovo vrijeme pogađaju progonjene kršćane u Iraku te sa stanjem ratnih sukoba u Ukrajini, objavili su 6. rujna 2014. poziv svim vjernicima da u nedjelju, 14. rujna ove godine, kad se ujedno slavi blagdan Uzvišenja sv. Križa, prikažu svoje molitve na ove velike nakane, moleći zajednički ili osobno u crkvama, kapelama ili u obiteljima.


Imajući u vidu teško ratno stanje i traume koje smo i sami u nedavnoj povijesti proživjeli a sada se to događa u dvjema državama, u Iraku i u Ukrajini, u kojima su ratna žarišta pokazala svu opasnost i strahote stradanja nevinih ljudi, hrvatski biskupi su odlučili pozvati na molitvu za sve one koji pate zbog ratnih nemira i stradanja. 


Biskupi stoga pozivaju svećenike, redovnice i redovnike, kao i sve vjernike laike i ljude dobre volje da u nedjelju, 14. rujna 2014., kad se slavi Uzvišenje svetog križa, uprave svoje žarke molitve za mir u Ukrajini i u Iraku. 


Neka naše skromne molitve, po zaslugama muke i smrti Gospodina našega Isusa Krista i po neizmjernoj vrijednosti njegova križa, pomognu da zasja konačno progonjenim kršćanima u Iraku i diljem svijeta toliko žuđena sloboda. A uznemirenim stanovnicima Ukrajine neka se povrati stabilnost i mir, izvijestio je Tiskovni ured HBK.

  Vijesti - Sve