Premještaj s. M. Marine Dugalije i s. M. Nikolete Košćak

Premještaj s. M. Marine Dugalije i s. M. Nikolete Košćak

Četvrtak, 4. 8. 2022.

U četvrtak, 4. kolovoza 2022. zajednica sestara u samostanu sv. Ivana Krstitelja u Samoboru oprostila se od svoje dosadašnje predstojnice s. M. Marine Dugalije i s. M. Nikolete Košćak, voditeljice dječjeg vrtića i zamjenice predstojnice. S. Marina i s. Nikoleta premještene su u samostan Antunovac u Zagrebu, gdje će vršiti mnoge odgovorne službe.

S. M. Emanuela Pečnik, provincijska glavarica uputila je sestrama prigodnu riječ zahvale za njihov neumoran dugogodišnji rad u samoborskoj zajednici. Sve sestre su im zahvalile za njihovo služenje i zajedništvo. Marta Bošnjak i Ana Dejanović, odgojiteljice u dječjem vrtiću pozdravile su ih zajedno s djecom.

S. Marina i s. Nikoleta zajednički su obnovile samoborsku kuću i zajednicu. S. Marina bila je poput majke nama sestrama, blaga, ali i odlučna. Prepoznavala je potrebe sestara i znala sestrinski opomenuti. Otvorena i komunikativna, otvarala je vrata mnogih srdaca u lokalnoj i široj zajednici. S. Nikoleta je uspješno vodila dječji vrtić i bila vrlo omiljena među djecom i roditeljima.

Drage s. Marina i s. Nikoleta, neka Gospodin izlije obilan blagoslov na vaše živote i neka vas nagradi za sve dobro koje ste učinile za samoborsku zajednicu. Neka vas vodi u vašem budućem životu i radu, da uzmognete biti Njegove svjetiljke u zajednici u koju vas šalje.

 

s. M. Jasmina Kokotić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve