Prijatelji Maloga Isusa kod svetog Josipa u Rankovićima

Prijatelji Maloga Isusa kod svetog Josipa u Rankovićima

Ponedjeljak, 21. 6. 2021.

U subotu, 19. lipnja 2021. godine, Prijatelji Maloga Isusa iz Gromiljaka i Fojnice u pratnji sestara Služavki Maloga Isusa s. M. Jelene Jovanović  i s. M. Petre Andreić, hodočastili su svetom Josipu u Rankoviće.

Nakon kratke zajedničke molitve u kapelici samostana Navještenja Gospodnjega u Gromiljaku hodočasnici su krenuli prema Rankovićima noseći u srcu i na ustima osobne molitve, ali i one za sve obitelji naših župskih zajednica i potrebe svete Crkve. Po dolasku kod župne crkve svetog Josipa hodočasnike je otvorena srca i vedra duha dočekao vlč. Miljenko Džalto, rankovački župnik. Nakon kratke okrjepe, dobrodošlice i upoznavanja, hodočasnici su u pratnji vlč. Džalte pošli do spomen obilježja žrtvama partizanskog zločina moleći putem Križni put Hrvatskog naroda te za sve pokojne stradale na tom svetom mjestu.

Zajedno sa rankovačkim vjernicima hodočasnici su u crkvi sudjelovali u molitvi svete Krunice i euharistijskom slavlju, nakon kojeg se slavlje nastavilo u župnoj dvorani uz okrjepu i druženje.

s. M. Jelena Jovanović

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve