Prijatelji Maloga Isusa za misije

Prijatelji Maloga Isusa za misije

Subota, 28. 12. 2013.

U dvorani osnovne škole Gromiljak 28. prosinca 2013., na blagdan nevine dječice, Prijatelji Maloga Isusa (PMI), uz podršku župnika preč. Marka Perića, animatora PMI Borisa Dragojević i s. Marinele Zeko organizirali su humanitarni koncert pod nazivom „Obitelj kolijevka života“. Sva prikupljena sredstva od ulaznica namijenjena su, za misije, konkretno za sirotište blaženi „Alojzije Stepinac“ u dalekoj zemlji Haiti gdje odlaze za par dana dvije sestre misionarke Služavke Maloga Isusa s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik. Sportska dvorana bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.


Programa je započeo prekrasnom meditacijom o važnosti obitelji, obitelji gledanoj kroz Sveto pismo koju su mladi uz glazbu i dobro uvježbane pokrete okupljenoj publici približili značenje obitelji u našem životu. Svim nazočnima obratio se župnik preč. Marko Perić koji je svima čestitao Božić i zahvalio izvođačima. Program se odvijao iz tri djela.

U glazbenom programu nastupio je župni mješoviti zbor župe Gromiljak s dvije višeglasne skladbe“ Adeste fideles“ i „Pastorale“, Frama iz župe Brestovsko predvođeni sa svojim župnikom fra Damirom Pavić predstavili su također s dvije skladbe „Djetešce nam se rodilo“ i „Jerihonske zidine“ i vokalno instrumentalni sastav „Imakulata“ iz župe Gromiljak također je dao svoj doprinos na ovom koncertu. Mladi iz plesne skupine pokretima su nazočnima na uvjerljiva način pokazali da nas sve voli Isus. Na veliko oduševljenje publike mladi iz Kulturnog društva Gromiljak u narodnim nošnjama prikazali su i dočarali badnjak naših obitelji kako je to bilo u vrijeme njihovih baka i djedova od unošenje bora, kićenje, obiteljske molitve i spremanje na misu polnoćku. Publika ih je nagradila velikim pljeskom. Na kraju programa Tamburaši iz Novog Travnika predvođeni svojim župnikom don Marinkom Grubešić izveli su par Božićnih pjesama i na kraju pripremili pravo narodno veselje u duhu Božića. Za sve uzvanike bio je priređen bogati domjenak za kojeg su se pobrinuli župljani župe Gromiljak.

S pravom se može reći da župljani župe Gromiljak, kako odrasli tako i djeca, u duhu evanđelja misle na svoju braću u dalekim misijskim područjima.

Treba napomenuti da su djeca od prvog do osmog razreda u vrijeme došašća na poticaj s. Marinele Zeko u svojim misijskim kasicama skupili 1.130. 00 KM, a Prijatelji Maloga Isusa na humanitarnom koncertu također za misije 1.000.00 KM.

Tijana Pecirep

  Vijesti - Sve