Primopredaja službe prefekte i zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine

Primopredaja službe prefekte i zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine

Nedelja, 30. 8. 2015.

Dana 30. kolovoza 2015. godine, sestre Služavke Maloga Isusa u samostanu Egipat upriličile su primopredaju službe prefekte i zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine.


U prijepodnevnim satima s. M. Admirata Lučić, provincijska glavarica, s. M. Anđa Vranješ, kućna predstojnica, s. M. Marina Perić, prefekta i s. M. Manda Pršlja uputile su se u zajednicu Kandidatura na Bjelave 8, gdje je s. M. Admirata s. M. Marinu razriješila službe prefekte, a s. M. Mandu imenovala novom prefektom pripravnica.

U 11.30 sati u samostanskoj kapelici upriličeno je euharistijsko slavlje koje je slavio vlč. Jakov Kajinić, duhovnik bogoslova. Vlč. Kajinić je prikazao misno slavlje za blagoslovljen početak nove školske godine i za naše dvije sestre s. M. Damjanu Crknović i s. M. Marinu Perić, koje su dobile premještaj u zajednicu na Gromiljaku. Vlč. Kajinić je u prigodnoj propovjedi istaknuo važnost čistoće srca na koje nas evanđelje poziva te da sve što činimo bude u odnosu s našim Gospodinom Isusom Kristom.

Na samom kraju sv. mise zazvali smo Duha Svetoga da blagoslovi i nagradi sva naša nastojanja i napore u ovoj školskoj godini te nam je vlč. Kajinić podijelio blagoslov. Svetom misnom slavlju prisustvovali su sestre i djeca iz Stadlerovog dječjeg Egipta.

Nakon toga uslijedio je zajednički obiteljski ručak pod kojim su kandidatice izrekle riječi zahvale s. M. Marini i poželjele dobrodošlicu s. M. Mandi. S. M. Anđa, kućna predstojnica također se zahvalila sestrama prigodnim darovima na svemu što su doprinijele u zajednici, a potom su s. M. Marina i s. M. Damjana uputile nekoliko riječi sestrama i kandidaticama.

Poslije toga s. M. Admirata je uručila dekrete sestrama i pozvala ih na poslušnost na koju ih obvezuju sveti zavjeti, Konstitucije i Mali Isus.

Po završetku objeda cijela zajednica je ispratila sestre i zaželjela im blagoslov u novom poslanju.

kandidatica Valentina Šunjić

  Vijesti - Sve