Projekt - Hrvatska volontira - 2015.

Projekt - Hrvatska volontira - 2015.

Petak, 22. 5. 2015.

Ova manifestacija  na nacionalnoj razini  održava se svake godine krajem svibnja u trajanju od tjedan dana. Uključuje se veliki broj pojedinaca,organizacija civilnog društva, institucija, kroz različite javne akcije u svrhu promoviranja volontiranja. Ovogodišnje geslo je: DOBRO JE ZA TEBE, DOBRO JE ZA MENE. 


Moglo se prijaviti već redovne aktivnosti koje se rade a mogu biti i nove, osmišljene baš za ovu prigodu. Jedna od dimenzija naših PMI-a upravo je i volontiranje kroz razna Karitativna djelovanja. Pročelnica, s. Dolores  Brkić željela je  u ovogodišnjoj proslavi kroz 20. godišnjeg postojanja i djelovanja Društva PMI-a (imajući iskustvo ove manifestacije sa svojim učenicima iz škole) potaknuti  neke od skupina PMI-a za prijavu i uključivanje u ovaj projekt sa željom da se naše Društvo i na taj način predstavi…Marljive članice iz Šestanovca rado su se uključile sa svojom već prepoznatljivošću srca. I evo: 

ŠESTANOVAC VOLONTIRA

Naše članice Društva Prijatelja Maloga Isusa iz Šestanovca uključile su se u manifestaciju Hrvatska volontira kojom se svake godine krajem svibnja na nacionalnoj razini nastoji istaknuti značaj volontiranja za društvo.

 Ove godine od 18. do 23. svibnja i Prijatelji Maloga Isusa iz Šestanovca organizirali su dvije volonterske aktivnosti.  Posjetile su stare i nemoćne osobe u domu u Zadvarju. Druženje je uključivalo zajedničku molitvu, pjevanje i radionički dio uz sokove i kolačiće. Korisnici su s velikim oduševljenjem prihvatili ovakav način druženja i poželjeli još ovakvih susreta. Kao uspomena na druženje ostalo im je srce koje su zajedno izradili. Prijateljice Maloga Isusa također su posvetile vrijeme i onim korisnicima koji, zbog svog zdravstvenog stanja, nisu mogli sudjelovati u grupnim aktivnostima.

Posjetile su i štićenike doma za osobe s teškoćama u razvoju o kojima se brinu časne sestre Služavke Maloga Isusa u samostanskoj kući Nazaret u Omišu. Razveselile su ih poklončićima i druženjem i nastojale upoznati svakog od njih kroz igru i razgovor. I s njima su također izradile papirnato srce koje su časne sestre postavile na zid njihovog dnevnog boravka. Nakon druženja sa štićenicima provele su ugodno vrijeme i s časnim sestrama u samostanu koje su ih toplo primile i ugostile.                                                    Anđelka i Marina, PMI Šestanovac

  Vijesti - Sve