Projekt našeg srca

Projekt našeg srca

Petak, 10. 6. 2016.

Ovogodišnji susret Prijatelja Malog Isusa splitske provincije u župi Katuni – Kreševo, kao i svaki dosadašnji, bio je u znaku srca. Prijatelji, sestre i njihovi podupiratelji toga su dana došli nasmijanih lica, punih srca i ruku.

Potaknuti idejom na sastanku animatora, koji se održao u Splitu 6. ožujka 2016., pokrenuta je ideja o skupljanju plastičnih čepova koji provodi Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske i na taj smo se način uključili u projekt Srce za djecu Hrvatske. . Prikupljanjem i zbrinjavanjem čepova omogućit će se njihova prodaja, a tim novcem nabavljat će se potrebni lijekovi za oboljele. 


 Do sada smo prikupili dvanaest velikih paketa, a nastavit će se i daljnje prikupljanje, za čije slanje brine naša neumorna sestra Dolores Brkić. Kao simbol ove akcije, na ovogodišnjem susretu Prijatelja Malog Isusa, jedan od prikaznih darova bilo je jedno srce pleteno od šiblja i nekoliko plastičnih čepova.

Budući da se ovaj naš devetnaesti susret dogodio u Godini milosrđa,  a naše poslanje djelovati po sedam duhovnih i tjelesnih djela milosrđa, prikupili smo i prikazali novčani prilog za jednu potrebnu obitelj. Darovi našeg srca bili su i paketi s hranom i osnovnim potrepštinama koje su prenijeli predstavnici svake skupine Prijatelja, a namijenjeni su siromašnim obiteljima u župi.

Skupina Prijatelja Maloga Isusa iz Dugopolja, slijedeći upravo Stadlerove stope, pomaže i dariva jednu bolesnu djevojčicu, a i sve ostale skupine svojim radom i zalaganjem hode koracima milosrdne ljubavi gledajući Stadlerovo geslo Imaj srce!

Marina Rubić, Katuni – Kreševo (Šesatnovac)

  Vijesti - Sve