Proslava 50. godišnjice misništva Velečasnog Stjepana Penić

Proslava 50. godišnjice misništva Velečasnog Stjepana Penić

Utorak, 13. 7. 2021.

Dugogodišnji voditelj Hrvatske Katoličke Misije u njemačkom gradu Essenu velečasni Sțjepan Penić proslavio je 04. sipnja svoj zlatni jubilej u svom rodnom mjestu Krašiću.


Njegov životni put vezan je uz Slużavke Malog Isusa počevši od ranog djetinstva kada su ga u rodnom mjestu pripremale za svete sakramente do dugoročnog suživota i suradnje sa Služavkama Maloga Isusa u Essenu gdje su naše sestre djelovale punih 60 godina a on s njima surađivao 43 godine. Kada bi se prisjećao sestara iz djetinjstva uvijek bi ih spominjao po imenima i sliku pamti kako su u Krašiću za vrijeme svete mise klečale svih 5 u jednoj maloj klupi pored oltara. Iz objekitvnih razloga nije mogao pozvati sve sestre s kojima je u Essenu prożivio tolike godine ali sa svima njima održava barem povremeno telefonske veze a ne zaboravlja ni preminule kojih se u misnim intencijama redovito spominje.

Svečanu svetu misu predvodio je slavljenik u zajedništvu s biskupom u miru Jurjem Jezerincem, župnikom Krašića Velečasnim Ivanom Vučkom te desetak drugih svećenika iz obližnjih župa. Propovijedao je dr. Josip Baloban, kolega slavljenika iz studentskih dana. Na slavlju su sudjelovale časna majka sestra Marija Banić, provincijalka s. Petra Maijanović, s. Anđa Vranješ, s. Mirjam Dedić, s. Salutarija Dula, s. Katarina Penić, s. Simeona Capan, s. Antonija Bajzek, s. Irma Soldo, s. Iva Serdarević i dugogodišnje suradnice velečasnog Stjepana s. Alis Lovrić i s. Fanita Jukić. Njih dvije je slavljenik posebno pozdravio. Suradnja sa sestrama u Essenu bila je zaista izvrsna da se može reći daje velečasni Stjepan iskreni i pravi prijatelj Služavki Maloga Isusa. Misna čitanja su čitali čitači iz Essena, Oskar Kovač i Marijana Tomašević a molitve vjernika slavljenikov nećak Ivica Penić. Krašićki zbor pod ravnanjem sestre Katarine Penić, u kojem pjeva i njegov  nećak Joża, vrsno je uzveličao slavlje. Na kraju svete mise sestra Fanita Jukić je slavljeniku u ime sestara i prisutnih vjernika iz Essena izrekla riječi zahvale za dugogodišnju uspješnu suradnju.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve