Proslava Blagovijesti u Samoboru s Prijateljima Maloga Isusa iz  Zagreba

Proslava Blagovijesti u Samoboru s Prijateljima Maloga Isusa iz Zagreba

Srijeda, 27. 3. 2019.

Marija iz Nazareta, ikona misionarskog poslanja PMI 

Učinite sve što vam Isus kaže... (usp. Iv 2,5)

Okupili smo se u Samoboru, u kapelici Sv. Ivana Krstitelja. PMI iz Samobora ugostili su PMI iz Zagreba pod vodstvom uvijek nasmijane s. Kristine Maslać. 


Zajedno smo tijekom misnog slavlja koje je predvodio vlč. Filip Marić slavili svetkovinu Blagovijesti koja je ujedno i patron našega društva. Proslavili smo veliku svetkovinu, koja nam govori o događaju Utjelovljenja Sina Božjega i njegov silazak na zemlju kako bi spasio svakog od nas, svakog palog čovjeka. 

Poslije slavlja svete mise započeli smo veliku devetnicu Božiću, te je po završetku s. Kristina pročitala čestitku Prijateljima Maloga Isusa za Blagovijest koju je uputila s. M. Ana Marija Kesten. Time smo zaključili slavlje u našoj samostanskoj kapelici. 

U samostanskoj blagovaonici smo se družili uz delicije koje su napravile vrijedne ruke naših sestara i članice našeg Društva. Vlč. Filip Marić blagoslovio je hranu na stolu, te smo se „primili posla“ i kušali delicije. 

Druženje sestara i PMI je protjecalo je uz melodije gitare i predivne pjesme koja se orila iz naše duše: "Daj nam Bože ljubavi da s Tobom hodimo, svijetlo da Tvoje budemo i da svakome radost nosimo, jer prijatelji Tvoji smo!" Živio mali Isus, uvijek u našim srcima. 

PMI Samobor i Zagreb

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve