Proslava imendana i 90. rođendana naše PMI Rozalije Štefinec

Proslava imendana i 90. rođendana naše PMI Rozalije Štefinec

Ponedjeljak, 12. 9. 2022.

U nedjelju 04. rujna na sv. Rozaliju, naša PMI Slavica Pejčinović sa svojim sestrama i obitelji organizirala je proslavu imendana i 90. rođendana njihove majke Rozalije.

Svu uzvanici su  se radosno odazvali i okupili oko stola u konobi izražavajući počašćenost da dijele radost ove proslave.

Naša slavljenica teta Roza, kako ju svi od milja zovemo aktivna je članica  PMI sada molitvom a dok su joj snaga i zdravlje dozvoljavali njena aktivnost je bila svestrana. Prisutna na župi od samih početaka postojanja župe bila je uvijek raspoloživa pokojnom župniku Željku Juraku zajedno sa svojim pokojnim suprugom u svemu. Ona kao članica Marijine legije a kasnije  Prijatelja Malog Isusa i župnog karitasa obilazila je teške bolesnike u njihovim domovima,  čistila ih, kupala, cijepala drva, nabavljala hranu, nosila svetu Pričest i skrbila za njihove duhovne potrebe, a tako i svih potrebitih duhovno koje bi uočila. Za njih bi sa suprugom molila i izmolila mnoga ozdravljenja, obraćenja, pomirenja s Bogom što je posvjedočila na proslavi Ana Cindrić, članica zajednice Male obitelji BSM, pročitavši pripremljena svjedočanstva. Posebnost su bila mnoga kumstva na koja ju je pozivao župnik Jurak u situacijama kada je to bilo potrebno. Ona se uvijek odazivala i brinula o svojoj kumčadi. Neki su nazočili proslavi. Kćer Slavica je posvjedočila o njenoj velikoj brizi za održavanje crkvenog prostora, održavanju oltarnika, čišćenju crkvenog prostora pomažući sestrama SMI s kojima je uvijek djelila prijateljstvo i blizinu.

Rozaliji je Gospodin darovao tri kćeri od kojih je jedna slijepa, Barbara. Rozalija time nikada nije bila obeshrabrena. Živi  radosno u vjeri i velikom pouzdanju i štovanju Boga koji sve vodi. Tako da je Barbara jedno bogatstvo Rozalijina odgoja. 

Bilo je velika radost slavit sa ovom lijepom obitelji i našom tatom Rozom koja svjedoči veliku vjeru i kršćansku ljubav. Dragi Bog joj je darovao i u ovim poznim godinama veliku radost, bistrinu, snagu i veliku ljubav koju nesebično još uvijek dijeli. 

Svi smo obećali što je naglasila kao najveći i najljepši poklon da ćemo nju i Barbaru  posjećivat koliko bude moguće.

Mira Gabelica
PMI-a, Retkovec

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve