Sestre misionarke sa Haitia u Splitu

Sestre misionarke sa Haitia u Splitu

Nedelja, 11. 9. 2022.

Naše sestre misionarke s. M. Liberija i s. M.  Ana  iz sarajevske Provincije sa Haitia  posjetile su 9. rujna 2022. godine provincijsku glavaricu s. M.  Tereziju Pervan i sestre u samostanu sv.  Ane –Split. Po njihovoj želji došla je na susret i s. Dolores  Brkić.


Kako su sestre stigle pred samu podnevnu molitvu zajedno su bile u kapeli na molitvenom dijelu. Nastavile su sa sestrama kod obiteljskog stola u vrijeme ručka  gdje se razvio lijepi sestrinski razgovor. Provincijalka s. Terezija vodila je sa misionarkama također zanimljivu komunikaciju da bi svi što detaljnije razumjele oblik i način misionarskog djelovanja među siromasima. Izvješće koje smo slušali i komentirali na jedan način bilo nam je kao ispit savjesti. Postavljali smo pitanje jesmo li kao Družba danas na autentičnom poslanju dosljedne, idemo li stopama  svog Utemeljitelja, koliko smo evanđeoski govor vjere i svjedočenja u susretu sa bližnjima i potrebnima svih vrsta; duhovnih i materijalnih. Što nam je prioritet: nositi ljudima Boga ili odjelom reći tko smo?!

Razmišljali smo u nastavku jesu li sve naše nakane djelovanja ovdje , na Haitiju ili bilo gdje da jesmo, iskrene , bez računice, reklamativne…u Božjem duhu. Blokiraju li nas neke formalnosti  koje bi mogle biti i prepreka opstanku. Razborita analiza uvijek je blagoslovljena bilo pojedinačno  kao zajednica, ali i Družba u cjelini.

 Sva naša „ gradnja“, duhovna i materijalna… trebamo je predati u Božje ruke. On poznaje tajne naših srdaca. Povezali smo sa misli psalma; „ Ako gospodin kuće ne gradi uzalud se muče graditelji“   

Nakon dužeg sestrinskog druženja zabilježili smo susret fotografijom. Znak pažnje i podrške na svoj plemeniti način izrazila im je s. Terezija . Misionarke su se zahvalile sestrama i Prijateljima Malog Isusa  za sve izraze podrške koje su im velika pomoć. Jedne drugima smo obećale i još jaču molitvenu podršku. Upitali smo naše misionarke dali je započeta gradnja kapelice Malog Isusa što je dar uz 25. godišnjicu postojanja Društva PMI-a iz cijele Družbe. U procesu je, rekle su, pa smo bili ozareni da  je po zaslugama našeg sluge  Božjeg Josipa Stadlera do Haitija stigla pobožnost Malom Isusu.   

 s. M. Dolores  Brkić 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve