Proslava obljetnica u samostanu SMI u Samoboru

Proslava obljetnica u samostanu SMI u Samoboru

Subota, 22. 10. 2022.

U subotu, 22. listopada 2022., sestre Služavke Malog Isusa proslavile su 90. obljetnicu služenja u samostanu "Sv. Ivana Krstitelja" u Samoboru i 50. obljetnicu djelovanja Dječjeg vrtića "Cvjetnjak" u sklopu samostana. Ujedno ovim je obilježen i drugi dan trodnevnice svetom Rafaelu i pripreme za proslavu Dana Družbe.  

Zajedno s roditeljima i djecom te prijateljima i dobročiniteljima samostana, sestre su zahvalile na prijeđenom putu međusobnog darivanja svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio župnik, preč. Ivica Cik, a koncelebrirali su fra Željko Janjić, OFM, gvardijan franjevačkog samostana u Samoboru i fra Ivan Matić, OFM voditelj kuće susreta Tabor.

Okupljene uzvanike i sestre na početku je pozdravila kućna predstojnica u Samoboru s. M. Petra MarjanovićPreč. Ivica Cik se u svojoj propovijedi osvrnuo na pročitano evanđelje "Pustite dječicu neka dolaze k meni" (Mk 10, 13-16). Na svetoj Misi su pjevala djeca Dječjeg vrtića "Cvjetnjak", a svirala je gđa. Antonija Kosić, mama malene Elene, koja pohađa vrtić.

Prije euharistijskog slavlja upriličena je prezentacija o povijesti kuće i vrtića, koju je održala s. M. Nikoleta Košćak. Zahvalnu riječ nakon svete Mise uputila je provincijska glavarica s. M. Emanuela Pečnik. Poslije euharistijskog slavlja uslijedilo je zajedničko druženje.

 

s. M. Jasmina Kokotić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve