Proslava Rafaelova u Pitomači

Proslava Rafaelova u Pitomači

Četvrtak, 24. 10. 2019.

Od ranog jutra dan je bio drugačiji. Išle smo k sestrama u Kloštar Podravski kako bismo s njima zajedno na početku dana Bogu dale hvalu i slavu za 129. rođendan Družbe zajedničkim euharistijskim slavljem, Jutarnjom i svečanim doručkom.


Iako nas nisu mogle mimoići redovite obveze u školi i domaćinstvu, tijekom dana našle smo vremena za zajedničke trenutke kod obiteljskog stola i molitvu.

Što je dan polako zalazio, to je slavljeničko raspoloženje bilo veće. U župnoj crkvi sv. Vida s okupljenom zajednicom svečano smo slavile divan nam dan. Euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Karlo Kruljac. U uvodnom dijelu mise okupljenim vjernicima lijepo je objasnio svečanost današnjega dana. Uzeo je misni obrazac za redovnice. Na kraju svete mise čestitao nam je prigodnim riječima u kojima nas je nazvao solju ovoga mjesta. Rekao je da mi sestre svojim služenjem dajemo ukus ovome pitomačkome kraju i ohrabrio nas da na putu služenja ustrajemo. Okupljeni vjernici pljeskom su podržali Kapelanovu čestitku.

Poslije svete mise slijedilo je euharistijsko klanjanje koje smo animirale mi sestre sa Prijateljima Maloga Isusa. Nakon sveg slavlja i molitve u župnoj crkvi, sa Prijateljima maloga Isusa i našim svećenicima uz prigodnu zakusku, družile smo se u našem samostanu. 
Tebe Boga hvalimo i za ovaj dan!

s. Emanuela Pečnik

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve