Proslava 50. obljetnice redovničkih zavjeta

Proslava 50. obljetnice redovničkih zavjeta

Četvrtak, 5. 9. 2013.

 

U generalnoj kući sestara Služavki Maloga Isusa u Zagrebu, održan je od 2. do 5. rujna 2013. susret sestara koje su za blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza o.g. proslavile 50. obljetnicu redovničkih zavjeta.  Susret je organizirala Vrhovna uprava Družbe na čelu sa časnom Majkom s. M. Radoslavom Radek sa Provincijskim glavaricama iz Splita, Zagreba i Sarajeva. Na susretu se okupilo dvadesetak sestara koje su prije pedeset, a neke i koju godinu više, zajedno boravile u Zagrebu u kandidaturi, novicijatu i zajedno položile redovničke zavjete. Bilo je dirljivo vidjeti susrete sestara. Mnoge od njih nisu se vidjele tijekom tog proteklog vremena. 


Sestre svečarice kroz dva dana dijelile su sestrinsko zajedništvo, životne uspomene, te molitvom i hodočašćem iskazale veliku zahvalnost Bogu za dar ustrajnosti na putu posvećenog života i služenja u svetoj Crkvi. 

Tom prigodom sestrama je organiziran bogat program. U pratnji časne Majke i provincijske glavarice splitske provincije, s. Anemarie Radan, sestre su pohodile u zagrebačkoj katedrali grob našeg blaženika kardinala Alojzija Stepinca i njegovo rodno mjesto Krašić, gdje su Blaženika u teškim godinama kućnog pritvora i bolesti, pa sve do smrti dvorile naše sestre. Posjetile su Svetište Majke Božje Bistričke te Mariji, nebeskoj Majci, zahvalile za majčinsku brigu kojom je bdjela nad njihovim životima. Posjetile su i sestre u Karmelu na Mariji Bistrici gdje su se susrele sa svojom kolegicom s. Natanaelom Šiljeg. 

Poseban susret bio je sa sestrama s kojima su mnoge od svečarica provele svoju mladost u samostanu Antunovac u Novoj vesi i u samostanu Betlehem na Kraljevcu. Posjetile su i sestre u Samoboru, jer i u tom malom mjestu u samostanu sv. Ivana Kristitelja neke od svečarica boravile su kroz kandidaturu i služile kao sestre. 

Ovi prelijepi dani sestrinskog zajedništva bili su posebni i nezaboravni za sestre svečarice. Na kraju susreta sestre su zahvalile Bogu, svojim Poglavaricama, kao i svim sestrama koje su doprinijele da se dogodi ovaj susret koji je posvjedočio ljepotu sestrinskog zajedništva u dragoj im Družbi, upravo onako kako je to želio njihov Utemeljitelj, sluga Božji Josip Stadler. 

(am)

  Vijesti - Sve