Susret pročelnica provincijskih Vijeća

Susret pročelnica provincijskih Vijeća

Subota, 31. 8. 2013.

U sjedištu provincijske Uprave, u samostanu Antunovac, u subotu 31. kolovoza  održana je sjednica pročelnica novoimenovanih Vijeća u zagrebačkoj Provinciji. Sjednica je započela u 10 sati, a  predsjedala je s. M. Katarina Penić – Sirak, provincijska glavarica. Bile su prisutne s. M. Jelena Burić, pročelnica ekonomskog Vijeća, s. M.  Mirjam Dedić, pročelnica Vijeća na duhovnost i promicanje duhovne baštine o. Utemeljitelja, s. M. Beatis Čajko, pročelnica Vijeća za odgoj djece predškolske dobi, s. Marija Kiš, pročelnica Vijeća za redovnički odgoj i s. M. Emanuela Pečnik, pročelnica Vijeća za apostolat zvanja i DPMI-a.


Nakon molitvenog uvoda, s. M. Katarina Penić – Sirak, provincijska glavarica prisutnim pročelnicama predstavila je Pravilnik vijeća koji je po prvi put donesen na XIV. redovitom provincijskom Kapitulu.

U uvodnoj riječi s. Provincijalka je prisutnim sestrama pročelnicama posvijestila koja je uloga novoimenovanih Vijeća te proglasila Pravilnik važećim. Potom je svakoj pročelnici uručila Pravilnik kao važno pomagalo u animiranju i radu Vijeća.

Po uručivanju Pravilnika, s. M. Katarina Penić – Sirak, pročitala je iz Pravilnika one članke koji tumače obveze pročelnica. Uz iščitavanje članaka Pravilnika, svaka je pročelnica iznijela svoj okvirni godišnji plan rada Vijeća. Susret je tekao u lijepom sestrinskom razgovoru, izmjenjivanju iskustava, iznošenju ideja i stvaranju okvirnog provincijskog vremenika događaja.

  Vijesti - Sve