Proslava Dana bolesnika

Proslava Dana bolesnika

Ponedjeljak, 16. 2. 2015.

U župi Lug Brankoviči slavlje svjetskog dana bolesnika proslavljen je u subotu 14. veljače. Svjetski dan bolesnika je dan i prilika da se sjetimo bolesnih i nemoćnih oko nas ali i da zahvalimo svima koji se brinu za njih. Treba imati uvijek na umu da bolesti postoje u našim razgovorima a bolesnici su oko nas koji su potrebni naše brige i pomoči.


Slavlje je započelo u poslijepodnevnim satima u zajedničkom susretu i duhovnom obnovom. Bolesnici i stariji imali su prigodu za svetu ispovijed. Euharistijsko slavlje predvodio je don Stipo Matijević prf. kšc«Don Bosko» u Žepču uz sudjelovanje župnika don Franje Ivandića i župnog vikara don Ivana Karače.

Na početku misnog slavlja sve nazočne pozdravio je župnik.

Don Stipo prisutnima je približio blagdan Gospe Lurdske. Poznato nam je kako se baš u Lurdu događala brojna čudesa i danas se događaju koji ih traže ponizno i s vjerom.

Pod svetom misom podijeljeno je i bolesničko pomazanje.

Mladi Prijatelji maloga Isusa (PMI) posebnu su ljubav pokazali prema starijima, iako je bila subota oni su došli u velikom broju. Svojim raspjevanim glasovima euharistijsko slavlje učinili su još bogatijim. Iza svete mise izveli su prigodn program. Na početku programa otpjevali su par starijih narodnih pjesama. Pjesme su skoro svi prihvatili i zajedno pjevali. Iza toga uslijedile su druge točke gdje su se nasmijali od srca a neki i do suza.

Na kraju programa župnik se svima zahvalio voditelju misnog slavlja i sve pozvao na zajedničko druženje i domjenak. Slavlje je i dalje nastavljeno uz pjesmu i zvuke šargije i violine.

Također PMI zajedno sa s. Marinelom obišli su par nepokretnih bolesnika koji ne mogu dolaziti na svetu misu.

(s. Marinela Zeko)

  Vijesti - Sve