Proslava svetkovine Velike Gospe u Zagrebačkoj provinciji

Proslava svetkovine Velike Gospe u Zagrebačkoj provinciji

Četvrtak, 15. 8. 2013.

Nakon šestodnevnih duhovnih vježbi koje je predvodio fra Vuk Antun Buljan, svečano je obilježena proslava Velike Gospe u samostanu "Betlehem" na Kraljevcu. Svečano euharistijsko slavlje, predvodio je fra Vuk u zajedništvu sa fra Nikolom Novakom, kapucinom bratićem s. M. Monike i bratom Matom, sakristanom u Osijeku, vlč. Krunoslavom Kefeljom župnikom župe Svih svetih iz Podravskih Sesveta,  vlč. Brankom Picekom župnikom župe sv. Ivana Krstitelja u Novoj vesi i vlč. Josipom Radeljom  duhovnikom sestara na Kraljevcu.


Na samom početku slavlja, u novicijat naše Družbe sestara služavki Maloga Isusa primljena je postulantica Monika Maslač, od sada s. M. Monika, a redovničko odijelo su primile naše novakinje s. M. Kristina Maslač i s. M. Margaret Ružman. Nakon homilije u kojoj je fra Vuk ohrabrio sestre da se ne boje slijediti Krista i potaknuo ih da samo u Njemu traže oslonac i putokaz u životu, sestre juniorke s. M. Martina Vugrinec i s. M. Marta Vunak, obnovile su svoje redovničke zavjete na godinu dana pred provincijalnom glavaricom s. M. Katarinom Penić-Sirak. Na slavlju je sudjelovala iz Vrhovne uprave Družbe s. Marija Banić.

Pred kraj euharistijskog slavlja, Bogu su izrekle Hvala! za 50 godina vjernosti u redovničkim zavjetima naše svečarice: s. M. Monika Novak, s. M. Simeona Capan i s. M. Dobroslava Torbarac, a pridružile su im se i s. M. Lucija Knežević u Slavonskom Kobašu i s. M. Vjera Brunović koja je sudjelovala na slavlju u Livnu. Svoj hvala Bogu je izrekla i s. M. Florencija Jug koja je zahvalila Bogu za 60 godina života u redovničkim zavjetima u našoj Družbi.

Neka sve prati dobri Bog svojim blagoslovom! Neka ih hrabri i jača na životnom putu da se ne boje umirati za Krista. Našim sestrama želimo da ustraju služiti u poniznosti i ljubavi po primjeru Blažene Djevice Marije i Oca Utemeljitelja te budu vjerne Služavke Maloga Isusa do Božje volje!  

  Vijesti - Sve