Proslava ulaska u novicijat, polaganja prvih zavjeta, obnove zavjeta i zahvala za 50 godina zavjeta

Proslava ulaska u novicijat, polaganja prvih zavjeta, obnove zavjeta i zahvala za 50 godina zavjeta

Utorak, 14. 8. 2012.

ZAGREB: U samostanu „Betlehem“ na Kraljevcu u Zagrebu, 8. kolovoza 2012. godine, započele su duhovne vježbe koje je predvodio o. Smiljo Brnadić, karmelićanin. Svećenik je u nama probudio svijest o vlastitom identitetu i osobnoj slobodi, spoznaji Božjeg poziva i odgovornosti vlastitoj karizmi. Otvorile smo se za slušanje Božjeg glasa kako bismo se mogle opredijeliti za Njegovu volju, kroz tajnu križa u redovničkom zajedništvu za koji je temeljna krepost poniznost i poslušnost.


Dan nakon duhovnih vježbi, uoči blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, 14. kolovoza, bio je svečani, zahvalni dan za našu zagrebačku provinciju sestara Služavki Maloga Isusa. Provincija se pomladila s dva mlada života – s. Kristine Maslač i s. Margaret Ružman koje su zakoračile Božjim stazama ušavši u novicijat naše Družbe. Obogatila se darom s. M. Marte Vunak koja je nakon dvogodišnjeg novicijata izrekla Bogu svoje „DA“ zavjetujući se po prvi puta na život po evanđeoskim savjetima čistoće, siromaštva i poslušnosti, dok je s. M. Martina Vugrinec obnovila svoje redovničke zavjete na godinu dana.

Zahvalna i radosna srca proslavile smo Boga, kličući mu „HVALA“ za život i djelovanje  naših sestara: s. M. Angele Ivančić, s. M. Hilde Torbarac, s. M. Leonide Koch, s. M. Leopolde Božičević i s. M. Pompee Bertolović. Sestre su Bogu izrekle zahvalu za sve milosti koje im je udijelio kroz proteklih 50 godina života u zavjetima. 

Proslava je obilježena svečanim euharistijskim slavljem u samostanskoj kapeli, samostana „Betlehem“ na Kraljevcu, koju je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, uz koncelebraciju svećenika iz župa na kojima djeluju naše sestre, te voditelj duhovnih vježbi. Zavjete je primila vrhovna glavarica č. Majka s. M. Radoslava Radek, a ulazak u prvu godinu novicijata provincijalna glavarica s. M. Katarina Penić-Sirak. 

"Radujemo se i od srca zahvaljujemo Bogu, na daru Njegova poziva, a posebno na ustrajnosti i velikodušnom životnom odgovoru ovogodišnjih svečarica, te molimo da nam udjeli milost predanja Njegovoj volji, uzdajući se u Njegovu neizmjernu dobrotu i milosrđe kao i pomoć Nebeske Majke Marije.

  Vijesti - Sve